Katar'da Türk okulu açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla inşa edilen Doha Büyükelçiliği Türk Okulu'nun açılışı yapıldı.

Katar'da Türk okulu açıldı
Katar'da Türk okulu açıldı
GİRİŞ 15.02.2017 15:53 GÜNCELLEME 15.02.2017 15:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi ziyaret gerçekleştirdiği Katar'ın başkenti Doha'da Türk okulunun açılışını gerçekleştirdi.

TÜRK KATAR İLİŞKİLERİ

Törende konuşan Kalın, "Türk-Katar ilişkilerini taçlandıran bu proje, ilişkilerimizi daha da güçlendirecek ve Katar'da yaşayan vatandaşlarımızın ve diğer ülkelerin vatandaşlarının çocuklarına hizmet edecektir." ifadelerini kullandı.

250 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine iki senede tamamlanan 250 öğrenci kapasiteli okul, yabancı dil ağırlıklı olarak Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim-öğretim veriyor.

Toplam 10 bin metrekare alana kurulu okulda, ilk ve ortaokul öğrencileri eğitim görüyor. Okulda laboratuvar, kütüphane ve spor alanları bulunuyor. Kapalı alanı 2 bin 500 metrekareye ulaşan okulda 15 öğretmen ve 2 idari görevli dahil olmak 22 kişi istihdam ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • 1dil1,2dil,2insan 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bu okulda ingilizce ve(ya) arapça bilen türk öğretmenler vardır.yoksa ne faydası olurki?hatta 1ingiliz amerikalı vs gelir alır katardan kendi eğitimini verir.
    Cevapla
  • hasan57 7 yıl önce Şikayet Et
    aynı okulları bizde istiyorum sayın yetkililer kızım 38 kişilik siniflar da okuyor laburatuar var ama kullanılmıyor kullandirtmiyorlar.
    Cevapla
  • tasinnn 7 yıl önce Şikayet Et
    ben 90 kişilik sinifta okuyordum tek sirada 4 kişi 2000lerde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar