YGS sınav giriş belgesi ais.osym.gov.tr hemen yazdır

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan 2017 YGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? Üniversiteye geçişte en önemli sınav olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ile ilgili detaylar haberimizde

YGS sınav giriş belgesi ais.osym.gov.tr hemen yazdır
YGS sınav giriş belgesi ais.osym.gov.tr hemen yazdır
GİRİŞ 11.03.2017 15:22 GÜNCELLEME 11.03.2017 15:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

12 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş) sınav yerleri belli oldu mu? Binlerce öğrenci sınav giriş belgesi ekranını merak ediyor. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen ve öğrenciler için en önemli sınavlardan biri olan YGS sınav giriş belgesi çıkartma ekranı haberimizin detayında.

YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ BUGÜN AÇIKLANACAK MI?

2017 yılında yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girebilmek için bir basamak niteliği taşıyan YGS, 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. ÖSYS kılavuzunda yer alan bilgilere göre YGS giriş yerleri belgesi, sınavın 10 gün öncesinden itibaren erişime açılacak. Bu nedenle sınav giriş yerlerinin 02 Mart Perşembe günü (bugün) ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. YGS sınav giriş yerleri açıklanır açıklanmaz aşağıda bulunan bağlantıdan kolaylıkla öğrenebilirsiniz

YGS GİRİŞ YERLERİ (SINAV BELGESİ) İÇİN TIKLAYINIZ - Açıklandı

 YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ YAZDIRMA YOLLARI

Sınav giriş yerlerinin 2 Mart Perşembe günü tüm öğrencilerin erişimine açılması bekleniyor. Sınav yerleri açıldıktan sonra YGS sınav giriş yerleri belgesi, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınabilecek. 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş) sınav sonuçlarının ise iki hafta içerisinde, 25 Mart Cumartesi günü açıklanması bekleniyor. 

YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAV SAATİ TAM NE ZAMAN?

18 Ocak 2017 tarihinde başvurular bitti. Sınav tarihi 12 Mart 2017. Sınav saati 10:00. Sınav süresi 160 dakika. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kurumu öğrencilere 09:45’ten önce okul içinde olmaları gerektiğini söyledi. Zira, saat 09:45’ten sonra okul kapıları kapanacak ve öğrenci alınmayacak.

ygs-kimlik

SINAVA GİRERKEN YENİ KİMLİK KARTI ŞART MI?

12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek. Sınava girecek binlerce öğrenci ise yeni kimlik kartlarıyla mı girecek sorularını sormaya başladı.

Konuyla ilgili duyuru yayınlanan ÖSYM yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar geçici kimlik belgesi kullanılmasının süresi uzattı. 

ÖSYM'nin duyurusu şöyle:

"Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar düzenlenecek olan Geçici Kimlik Belgesinin kapsamı genişletilmiş olup daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar geçerli olması sağlanmış ve Yükseköğretim Geçiş Sınavına(YGS) girecek olan 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının ”öncelikli “olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapılmıştır.

2017-YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut Nüfus Cüzdanları/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Geçici Kimlik Belgesi” ile sınava girebileceklerdir.

ygs-sınavı

DİKKAT! EHLİYET GEÇERLİ DEĞİL

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya pasaportlarını yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Ehliyet ve kişisel kimlik kartları YGS girişlerinde kabul edilmiyor. 

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

İETT 12 Mart günü sabah saatlerinde öğrencilerin sınava gideceği yerlere daha hızlı ve rahat gidebilmek için ücretsiz ulaşımı sağlayacaktır.

YGS'DE AÇIK UÇLU SORU OLACAK MI?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi "açık uçlu soruları" YGS üzerinden değil, LYS üzerinden soracaktır. Bu sınavda yeni formattan soru sorulmayacaktır.

NOT: Öte yandan, ÖSYM YGS giriş belgesi gönderimi yapmayacak. Adaylar sınav giriş belgesi çıktıları yalnızca ais.osym.gov.tr adresinden alabilirler.

YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testleri yer alacak. Adaylar, güncel öğretim programlarından sorumlu olacak. Bu yıl YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisinden 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru yöneltilecek.

SINAV KAYGISI YAŞAN KİŞİLERDEN UZAK DURUN

Öğrencilere kendilerini sinirlendirecek ve morallerini bozacak kişilerden uzak durmalarını tavsiye eden Nilgün Şekerci, "Sınav öncesi sizi, sınavla ilgili konularda sinirlendirecek ve moralinizi bozacak aşırı stresli kişilerden uzak durmalısınız. Kaygı bulaşıcıdır. Bunun yerine, pozitif enerji aldığınız kişilerle vakit geçirmeniz sizi dinlendirecek ve sakinleştirecektir" dedi. Şekerci, sınav hazırlığındaki öğrencilerin ailelerine önerilerini ise şu sözlerle anlattı: "Çocuğunuzu arkadaşlarıyla kıyaslamak yerine, kendisiyle kıyaslayarak gelişimini takip edin. Onu dinlerken düşüncelerine saygı duyduğunuzu hissettirin.

Kendi istek ve beklentileriniz doğrultusunda çocuğunuzu zorlamayın. İsteklerine, kararlarına saygılı olun. Fedakarlıklarınızı, özverilerinizi çocuğunuzun yüzüne vurarak sınavı kazanmasının bir zorunluluk haline getirmeyin. Bu tür tutumlar başarıyı riske sokarak kaygının artmasına neden olmaktadır. Geleceği ile ilgili kaygılarını anladığınıza dair konuşmalar yaparak onların duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışmanız, onları rahatlatacaktır'' diyor.

YORUMLAR 1
  • esra brk 7 yıl önce Şikayet Et
    ayyyy hadi ama artikk. meraktan catlicamm..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi