Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı giriş belgesi yazdır

12 Mart pazar günü ÖSYM tarafından yapılan 2017 YGS sınav giriş belgesi çıkartma ekranı erişime açıldı. Sizde haberimizin detayını inceleyerek YGS sınav giriş belgesini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı giriş belgesi yazdır
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı giriş belgesi yazdır
GİRİŞ 09.03.2017 09:37 GÜNCELLEME 09.03.2017 09:37

Yüksek Öğretime Geçiş sınav yerleri açıklandı. Peki öğrenciler YGS sınav giriş belgesini nasıl yazdıracak. İşte ÖSYM tarafından yayınlanan sınav giriş belgesi ekranı

2017 yılında yapılacak olan 12 Mart YGS sınav öncesi sınav giriş belgeleri büyük merak konusu oldu. Üniversiteye girişte en önemli sınavlardan biri olan YGS sınavı giriş belgesi ÖSYM tarafından erişime açıldı. Sınava bir hafta kalması sebebiyle Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı giriş yerleri büyük merak konusu oldu. 

YGS SINAV GİRİŞ YERİ ÖĞRENME İÇİN TIKLAYINIZ

2017 YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKARTMA YOLLARI

Sınav giriş yerlerinin 2 Mart Perşembe günü tüm öğrencilerin erişimine açılması bekleniyor. Sınav yerleri açıldıktan sonra YGS sınav giriş yerleri belgesi, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınabilecek. 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş) sınav sonuçlarının ise iki hafta içerisinde, 25 Mart Cumartesi günü açıklanması bekleniyor. 

DİKKAT! EHLİYET GEÇERLİ DEĞİL

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya pasaportlarını yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Ehliyet ve kişisel kimlik kartları YGS girişlerinde kabul edilmiyor. 

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

İETT 12 Mart günü sabah saatlerinde öğrencilerin sınava gideceği yerlere daha hızlı ve rahat gidebilmek için ücretsiz ulaşımı sağlayacaktır.

YGS'DE AÇIK UÇLU SORU OLACAK MI?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi "açık uçlu soruları" YGS üzerinden değil, LYS üzerinden soracaktır. Bu sınavda yeni formattan soru sorulmayacaktır.

SINAVA GİRERKEN YENİ KİMLİK KARTI ŞART MI?

12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek. Sınava girecek binlerce öğrenci ise yeni kimlik kartlarıyla mı girecek sorularını sormaya başladı.

Konuyla ilgili duyuru yayınlanan ÖSYM yeni kimlik kartı düzenleninceye kadar geçici kimlik belgesi kullanılmasının süresi uzattı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok