KAIHLMUN'17 başladı

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği Model Birleşmiş Milletler Konferansı, Kartal AİHL kampüsünde başladı.

KAIHLMUN'17 başladı
KAIHLMUN'17 başladı
GİRİŞ 10.03.2017 12:25 GÜNCELLEME 10.03.2017 12:36

Öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği Model Birleşmiş Milletler Konferansı, "İnsan Onuru: Politik, Ekonomik ve Askeri Müdahaleler" teması ile Kartal AİHL kampüsünde başladı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat TEKÇAM:

“Ulusal düzeyde pek çok lise yanında ABD, Kanada, Kazakistan, KKTC ve Ürdün'den gelen öğrenci büyükelçiler ve delegeler Birleşmiş Milletlerin çalışma prensipleri doğrultusunda çalışacaklar; komitelerin gündeminde bulunan sorunlara çözüm önerileri getirecekler ve bunları yazılı metne çevirecekler.

İnsan onuru yok sayan uygulamaların gelişmiş ülkelerin diğer ülkeler üzerinde kurduğu hegemonyanın etkileri çerçevesinde görüşüleceği konferansta alternatif çözüm önerileri üreteceklerdir.  Beş ana komite ve iki fantastik komitede tartışılan insan onurunu zedeleyen küresel politika ve uygulamalar hakkında delegeler çok boyutlu düşünebilmenin imkânlarını arayacak, dünya siyaseti hakkında değerlendirmelerde bulunacaklar.

Sosyal, insani ve kültürel komitede Suriye savaşı ve göçmen krizi; ekonomik ve sosyal komitede gelişmiş ülkelerin diğer ülkelerin çeşitli yollarla iç işlerine müdahalesi; tarihi güvenlik komitesinde Arap baharı sorunsalı; İngiliz Avam Kamarası komitesinde İngiltere'nin AB'den çıkışı ve Divan-ı Hümayun komitesinde I. Selim Dönemi Osmanlı Safevi siyasi ilişkilerinin işleneceği konferansta delegeler “Dünyanın 5’ ten büyük” olduğunu ilk MUN Konferansımızdaki gibi bir kez daha tüm dünyaya duyuracaklar.

Bu projede görev alacak tüm katılımcı öğrenciler süreç içinde alacakları akademik eğitim ve kazanacakları küresel siyaset tecrübesiyle hem kendi yaşamlarına hem de çevrelerine ışık tutarak yarınlarına katkı sağlayacaklardır. “

Açılış töreninde konuşma yapan Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail YAYLACI:

Kartal AİHL sıralarından yetişen birisi olarak açılış töreninde konuşmakatan duyduğu memnuniyeti ifade etti. İnsan Onuru kavramının neyi ifade ettiğini anlattıktan sonra insan onuru kavramının tarihsel sürecine değindi. Dünya sistemi içinde İnsan onuru kavramını detaylandırdıktan sonra bu kavrama politik, askeri ve siyasi müdahaleleri kronolojik sırayla anlattı.

KAİHLMUN Kulübü Genel Sekreteri Seher Gülru GÜLAÇAR’ın konuşmasının ardından gongu çalmasıyla çalışmalar başlamış oldu.

12 Mart Pazar gününe kadar sürecek olan konferans Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim KALIN’ ın kapanış konuşmasıyla tamamlanacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!