Beklenen sınav için başvurular başladı!

İlk ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı başvuruları dün başladı...

Beklenen sınav için başvurular başladı!
Beklenen sınav için başvurular başladı!
GİRİŞ 21.03.2017 15:45 GÜNCELLEME 21.03.2017 15:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaokulların 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile liselerin hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk sınavı için başvurular dün itibari ile başladı. Söz konusu başvurular 14 Nisan 2017 tarihinde sona erecektir. Ayrıca öğrenciler bursluluk sınavı başvurularını öğrenim gördükleri okul müdürlüklerinde yapacaklardır.

MEB ilköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 10 Haziran 2017 tarihinde saat 14.00'da uygulanacak. 

8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca sınava katılmaları gerekmiyor, ancak bu öğrencilerin başvuru şartları ile ilgili belgelerini 20 Mart 2017 ile 14 Nisan 2017 tarihleri arasında okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

“İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı e-Kılavuz”unda yer alan başvuru şartlarını taşıyan tüm öğrenciler sınava başvuru yapabilecek. Okul müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca belgeler incelenecek ve şartları uygun olan öğrencilerin başvuruları elektronik ortamda onaylanacak.

Sınava katılan öğrencilerin bursluluk hakkını kazanıp kazanamadıkları 18 Temmuz 2017 tarihinde belli olacaktır. Sınav sonuçları "www.meb.gov.tr" web adresinde yayımlanacaktır. Bu sınav sayesinde bu yıl yaklaşık 258 bin öğrenciye burs imkanı tanınacak. 

YORUMLAR 2
  • hümişra 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel olmuş Allah çoğu kişiyi burs kazandırsın
    Cevapla
  • Müslüman Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür sınavlardaki en büyük haksızlık,öğretmen çocuklarına uygulanan çifte sıtandart:-((((((( Dünya kadar çocuğun hakkına giriliyor yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'