Okullarda el yazısı kararı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yazma eğitiminde gelecek yıl (2017-2018) bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacağını bildirdi.

Okullarda el yazısı kararı!
Okullarda el yazısı kararı!
GİRİŞ 30.03.2017 19:28 GÜNCELLEME 30.03.2017 20:52
Bu Habere 267 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sinop Ayancık ilçesinde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıda, bir öğretmenin sorusu üzerine, "Yazma eğitiminde önümüzdeki yıl (2017-2018) bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak." açıklamasında bulundu.

AA muhabirinin konuya ilişkin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, gelecek yıldan itibaren ilkokul birinci sınıflarda uygulamaya geçilecek metodun adı "dik temel harflerle ses temelli okuma yazma öğretimi" olacak.

İlkokul 3. sınıftan itibaren ise daha az ayrıntısı olan daha az eğimli, karmaşık olmayan ve çok daha sade bir el yazısı karakteri üzerinde de kaligrafi ve tipografi uzmanları çalışmalarını sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 267
  • hamit yeşil 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım;meslek liselerine ani çıkan bir yasayla sınavsız geçiş hakkını kaldırdınız,900 bin öğrenci direk üniversiteye gidecekken hiç bilmedikleri konulardan sınava girip hayal kırıklığına uğradı...bu mağduriyeti giderip çocukların eğitim aldıkları meslekten sınav yapılması ve mağduriyetlerinin giderilnesini bilgilerinize arz ederim....
    Cevapla
  • XXL 7 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir.(M.Kemal ATATÜRK) Bizler öğretmenlerimize ne kadar değer veriyoruz ?
    Cevapla
  • Enes 7 yıl önce Şikayet Et
    İsabetli karar.
    Cevapla
  • Öğretmen 37 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır söylüyorduk nihayet doğru bir adım atıldı. Teşekkürler sayın bakanım .
    Cevapla
  • snx 7 yıl önce Şikayet Et
    el yazısı fikrini veren kimdi acaba.çocuk daha yeni başlıyor saçmasapan işlerle uğraştırılıyor.gereksiz işlerle öğrencilerin vaktini,enerjisini çalmayın.şimdide ingilizce yanında fransızca çıkmış,sanki ing.öğrettin sıra 2.dilw geldi başka bir saçma karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek