TÜBİTAK Bölge Finalleri sonuçlandı

Bu yıl 48. si düzenlenen TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri yarışması Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Bölge Finalleri sonuçlandı
TÜBİTAK Bölge Finalleri sonuçlandı
GİRİŞ 31.03.2017 15:11 GÜNCELLEME 01.04.2017 15:03

27-30 Mart 2017 tarihleri arasında yapılan proje yarışması 30 Mart 2017 tarihinde gerçekleşen ödül töreni ile son buldu.
 
Yarışmada Fizik, Kodlama, Matematik ve Teknolojik Tasarım alanlarında projeleriyle yarışan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yarıştıkları her kategoride 1. lik ödülüne layık görülülerek yarışmaya damgasını vurdu.
 
Yarışmaya Fizik alanında "Epilepsi Hastası Bireyler İçin Kriz Anı Tespiti Yapan Uyarı Sisteminin Geliştirilip  Prototipinin Üretilmesi" isimli projesiyle katılan İlhami Osman Karakurt ve Fatih Uçar 1. olarak yarışmayı tamamladı.
 
Fizik alanında Kartal AİHL’nin alığı bir diğer ödül ise 2. lik ödülü. Tuluğhan Çivioğlu ve Muhammed Yusuf Alkuş tarafından hazırlanan "Madeni ve Madenciyi Arama, Tespit Etme ve Kurtarma Sistemi (M-MATEKS)" isimli proje ile 2.lik ödülüne layık görüldü.
 
Matematik alanında "Doğrusal Programlama Kullanılarak Tarım Alanları İçin Maksimum Kâr Modelinin Oluşturulması ve Çözümlenmesi" isimli projeleriyle yarışan Zulal Karakaş ve Vildan Baş da çalışmalarıyla 1. lik ödülüne layık görüldü.
 
Kodlama alanında yarışan Musa Sadık Ünal ise "Robotik El Sisteminin Üç Boyutlu El Hareketleri İle Online Sistem Üzerinden Kontrolü - TeleTouch" isimli projesiyle 1. olmayı başardı.
 
Yarışmadaki bir diğer 1. liği ise Teknolojik Tasarım alanında "Programlamayı Öğreten Eğitim Seti Tasarımının Yapılması ve Prototipinin Üretilmesi - Kodobot" isimli projeleriyle yarışan Enes Sefa Çetin ve İbrahim Enes Aslan kazandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…