YDS (Yabancı Dil Sınav) sonucu ne zaman açıklanacak? Tarihi

ÖSYM tarafından yapılan YDS sınav sonucu için adaylar gün sayıyor. 02 Nisan 2017 tarihinde yapılan Yabancı Dil Sınav sonucu kesin ne zaman açıklanacak? İşte binlerce kişinin merak ettiği o sorunun cevabı.

YDS (Yabancı Dil Sınav) sonucu ne zaman açıklanacak? Tarihi
YDS (Yabancı Dil Sınav) sonucu ne zaman açıklanacak? Tarihi
GİRİŞ 03.04.2017 10:09 GÜNCELLEME 03.04.2017 10:17

2017 YDS'ye giren adaylar Yabancı Dil sınav sonucunu merak ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin düzenlediği YDS sınav sonucu ne zaman açıklanacak. Dün itibariyle yapılan sınavda binlerce aday ter döktü. İşte 2017 YDS sınav sonucunun açıklanma tarihi ve tüm merak edilenleri.

2017 YDS SINAV SONUCU KESİN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav sonuçlarının 20 Nisan'da açıklanacağını duyurdu. YDS sınavlarının sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreyleriyle giriş yapıp sonuçları öğrenebilecekler. Buradan açıklanacak sonuçlar dışında herhangi bir sonuç belgesi gönderimi gerçekleşmeyecek.

yds-sonuçları

YDS NEDİR?

ÖSYM tarafından düzenlenen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kaç yıl geçerli?

ÖSYM’nin aldığı karar uyarınca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçları kurumların kendi mevzuatındaki geçerlilik süresi olacak. YDS geçerlilik süresini başvuru yapılan kurum (üniversiteler, ve diğer kurumlar) belirleyecek. Bununla birlikte YDS sonuçları Yabancı dil tazminatı ile ilgili olarak; 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesine göre, sınavda alınacak puanlar sınav tarihinden itibaren beş yıl süreyle geçerli olacak.

HANGİ DİLLERDE SINAVA GİRDİLER

Adaylar Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden sınava girdi.

YDS PUAN HESAPLAMASI

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır