Değerbilir öncüler yetişiyor

Değerbilir öncüler yetişiyor

Değerbilir öncüler yetişiyor
Değerbilir öncüler yetişiyor
GİRİŞ 21.04.2017 13:51 GÜNCELLEME 24.04.2017 14:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği ama değerlerimizin gitgide erozyona uğradığı bu çağda “Değerler Eğitimi” çalışmaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de daha fazla önem kazanıyor. Ancak mevcut değerler eğitimi uygulamalarının ve anlayışının öğrencilerde istenen değişimi bir türlü sağlayamaması köklü eğitim kurumlarımızdan Derya Öncü Kolejini yeni arayışlara sevk etmiş.

Kendisinden görüş aldığımız Derya Öncü Eğitim Kurumları Genel Müdürü Haydar Temel, değerler eğitimi alanındaki yirmi yıla yakın tecrübelerinin öğrencilerin içinde aktif olarak yer almadığı çalışmaların, kalıcı değişimler sağlayamadığını gösterdiğini ifade ederek, öğrencilerin bizzat içinde   yer aldıkları sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini, hedeflerinin değerbilir öğrenciler yetiştirmek olduğunu beyan etti.

Derya Öncü Eğitim Kurumlarında, öğrencilerin kendi şartlarının dışında yaşayan ve farklı sorunlara sahip kişiler ile bir araya gelmesini sağlayan çok sayıda sosyal sorumluluk projesi yer alıyor.  Yetimler, görme engelliler, zihinsel engelliler, yaşlılar ve bedensel engellilerle birlikte düzenli olarak yıl boyu yürütülen bu projelerde öğrenciler paylaşmanın, sorumluluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, farklılıklara saygının ve vefanın gerçek değerini keşfetme şansına sahip oluyorlar.

Her sınıf düzeyinde ayrı ayrı yapılandırılan sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesinde çok sayıda sosyal hizmet kurumu, sivil toplum örgütü ve eğitim kurumuyla işbirliğine gidilmesi ise etkileşimin değerini artırıyor. Öğrenciler aktif olarak içinde yer aldıkları bu projelerin içeriğine ve seyrine de katkıda bulunuyorlar.

Derya Öncü Eğitim Kurumları, millet olarak bizi biz yapan değerlerimizi muhafaza etmenin tek yolunun çocuklarımıza bu değerleri hayatın içinde tatbik etme imkânları vermekten geçtiğini ifade ederek, bütün eğitimcileri bu hususta duyarlı olmaya davet ediyor.

NE DERLER DEĞİL ,DEĞERLER EĞİTİMİ

YORUMLAR 1
  • Deniz Büyükabacı 6 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel maşallah, emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar