TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soru ve cevapları 2017

TEOG sınavı yorumları! İkinci dönem TEOG Türkçe, Matematik, Din Kültürü soru ve cevapları! 26 Nisan çarşamba günü itibariyle öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı Türkçe, Matematik, Din Kültürü soru ve cevapları yayınlandı mı?

GİRİŞ 29.04.2017 10:41 GÜNCELLEME 29.04.2017 10:41
Bu Habere 1902 Yorum Yapılmış

26 Nisan çarşamba günü yapılan 2017 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) Türkçe, Matematik, Din Kültürü soru ve cevapları açıklandı mı? Lise eğitimine devam etmek isteyen binlerce 8. sınıf öğrencisinin girdiği ve heyecanla beklediği TEOG Türkçe, Matematik, Din Kültürü soru ve cevaplarına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. İşte ikinci dönem TEOG sınavı soru ve cevapları ve TEOG sınavı yorumları

TEOG SINAVI HAKKINDA YORUM YAPMAK VE YORUMLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Siz de 2017 TEOG sınavı sorularının yorumlarını haberimizin yorum bölümüne yazın milyonlar TEOG soruları ve yorumlarını okusun.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması yapıldı ve TEOG soruları çözümleriyle birlikte bugün (27 Nisan) saat 14.00'te itibariyle eba.gov.tr üzerinden açıklandı.

28 Nisan cuma günü okullar kesin tatil olacak mı? MEB açıkladı...

EBA'YA NASIL GİRİLİŞ YAPILIR?

2017 TEOG soru ve cevaplarını öğrenmek için EBA sistemine giriş yapmanız için öncelikle üyeliğinizin olması gerekmektedir. Bu üyelik bir kullanıcı adı ve bir kullanıcı şifresinden oluşmaktadır. Kullanıcı adı öğrencinin kendi T.C. kimlik numarası olmaktadır. Kullanıcı şifresi alabilmeniz için öğretmenlerinize gitmeniz gerekmektedir. Bunun sebebi Milli Eğitim Bakanlığının şifre gibi önemli bir şeyi öğrencilere bırakmak istememesidir. Bu önemli olayı öğretmenlerin yapmasını istemektedir. Sizde kullanıcı şifrenizi almak için öğretmeninize gitmeniz ve şifrenizi ondan temin etmeniz gerekmektedir. Şifrenizi aldıktan sonra EBA üye girişini yapabilirsiniz.

TEOG TÜRKÇE KONULARI

2.Dönem TEOG Sınavı'nda Türkçe Testi'nde öğrenciler şu konulardan sınava girdiler;

(A) Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama
1. kazanım (Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar.)
2. kazanım (Fiilimsilerin işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.)
3. kazanım (Fiilimsileri özelliklerine uygun biçimde kullanır.)
4. kazanım (Cümlede, fiilimsiye bağlı kelime veya kelime gruplarını bulur.)
(B) Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama
1. kazanım (Cümlenin temel ögelerini ve özelliklerini kavrar.)
2. kazanım (Cümlenin yardımcı ögelerini ve özelliklerini kavrar.)
3. kazanım (Cümlede vurgulanmak istenen ifadeyi belirler.)
4. kazanım (Cümledeki fiillerin çatı özelliklerini kavrar.)
5. kazanım (İsim ve fiil cümlelerini, anlam ve kullanım özelliklerine uygun biçimde kullanır.)
6. kazanım (Kurallı ve devrik cümleleri, anlam ve kullanım özelliklerine uygun biçimde kullanır.)
7. kazanım (Cümlelerin yapı özelliklerini kavrar.)
8. kazanım (Kalıplaşmış cümle yapılarının kuruluş ve kullanım özelliklerini kavrar.)
9. kazanım (Cümlenin ifade ettiği anlam özelliklerini kavrar.)
10. kazanım (Cümleler arasındaki anlam ilişkilerini kavrar.)
11.kazanım (Cümleye hâkim olan duyguyu fark eder.)

TEOG TÜRKÇE SORU VE CEVEPLARI İÇİN TIKLA

TEOG MATEMATİK KONULARI

2.Dönem TEOG Sınavı'nda Matematik Testi'nde öğrenciler şu konulardan sınava girdiler;
A) Sayılar ve İşlemler
Çarpanlar ve katlar
Üslü İfadeler
Kareköklü İfadeler
(B) Olasılık
Basit Olayların Olma Olasılığı
(C) Geometri ve Ölçme
Üçgenler
Dönüşüm Geometrisi
Eşlik ve Benzerlik
(D) Cebir
Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler
Doğrusal Denklemler
Denklem Sistemleri
Eşitsizlikler

TEOG MATEMATİK SORU VE CEVEPLARI İÇİN TIKLA

TEOG DİN KÜLTÜRÜ KONULARI

2.Dönem TEOG Sınavı'nda Din Kültürü Testi'nde öğrenciler şu konulardan sınava girdiler;
1. Ünite- Kaza ve Kader
2. Ünite – Zekat, Hac ve Kurban İbadeti
3. Ünite – Hz. Muhammed’in Hayatından Örnek Davranışlar
4. Ünite – Kur’an’da Akıl ve Bilgi Davranışlar
5. Ünite – İslam Dinine Göre Kötü Davranışlar

TEOG DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORU VE CEVEPLARI İÇİN TIKLA

TÜRKÇE'DE 'VURGULU' SORU ZORLADI 

Öğrenciler ilk olarak Türkçe testi sınavına girdi. 09.00'da başlayan Türkçe testi 09.40'ta sona erdi. Sınavın ardından öğrenciler, 30 dakikalık araya çıktı. Genel görüş Türkçe'nin çok kolay olduğu yönündeydi. Bazı öğrenciler 'vurgulu' soruda zorlandıklarını belirtti.
Bazıları ise yazım yanlışı ve noktalama işaretiyle ilgili sorularda zorlandıklarını söyledi.

TEOG MATEMATİK ADAYLARI ZORLADI

TEOG 1. gün sınavlarından çıkan adaylar soluğu sosyal medyadan aldı. TEOG yorumlarını Twitter'dan yazan adaylara göre TEOG Matematik soruları bu yıl çok zordu.

TEOG MATEMATİK 2017 YILININ ELEYİCİ DERSİ OLABİLİR

Aranın ardından öğrenciler matematik testi için sınıflarına girdi. İkinci oturumdan çıkan öğrenciler matematiği 'düşündürücü' olarak niteledi. Kimi öğrenciler zorlandıklarını anlatırken, matematiğin eleyici olabileceğini belirttiler. Öğrenciler son oturum olan din kültürü ve ahlak bilgisi sınavında ter döküyor.

DİN KÜLTÜRÜ DE TERLETTİ

Twitter'dan yapılan yorumlara göre öğrenciler din kültürü ve ahlak bilgisi dersindeki soruların uzunluğundan şikayet etti. TEOG'da Umre-Hac sorusu da öğrencileri zorladı.

TEOG TÜRKÇE, MATEMATİK VE DİN KÜLTÜRÜ SINAVINDA KAÇ SORU SORULDU?

İkinci dönem 2017 TEOG Türkçe sınavında 20 soru soruldu ve sınav 09:00'da başlayıp 09:40'da sona erdi. TEOG matematik sınavında 20 soru soruldu ve sınav 10:10'da başlayıp 10:50'de sona erdi. TEOG ilk oturum son sınavı olan Din Kültürü Ahlak Bilgisi sınavında 20 soru soruldu ve ilk oturum sınavları son buldu.

TEOG 2.DÖNEM SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2016 - 2017 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) 2.dönem sınav sonucu ne zaman açıklanacak soruları sorulmaya başlandı. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın 08 Haziran perşembe günü itibariyle açıklaması bekleniyor. 2017 TEOG sınav sonucu açıklanır açıklanmaz haberimizden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

teog-soru-ve-cevapları

TEOG YANLIŞ SORULARI DOĞRU CEVAPLARI GÖTÜRECEK Mİ?

Daha önce yapılan liselere geçiş sınavları ya da üniversite sınavları başta olmak üzere 4 yanlış cevap 1 doğru soruyu götürürken bu uygulama TEOG sınavları için geçerli değil. Soruya yanlış cevap verseniz de doğru olan cevaplarınız bundan olumsuz etkilenmiyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş puan hesaplaması

26, 27 Kasım 2.dönem TEOG puan hesaplaması robotuna aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Peki TEOG puanı nasıl hesaplanır? 14:00 itibariyle TEOG sınav sorularının açıklaması ile birlikte TEOG puan hesaplaması günün en çok arananları listesine girecek. 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde TEOG sınavına giren öğrenciler ve veliler puan hesaplamasını merak ediyor. Peki TEOG Türkçe, Matematik, Din Kültürü, sınavları puan hesaplaması nasıl yapılır?

teog-sınav-yorumları

2017 TEOG puan hesaplama motoru için MEB'in Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasını da kullanabilirsiniz. MEB'in ODSGM TEOG puanı hesaplama sorgu ekranına odsgm.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. 

TEOG SINAVI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI? SINAV YORUMLARI

TEOG sınavı bugün yapıldı. TEOG Türkçe sabah oturumunda 8. sınıf öğrenciler ter döktü. Peki TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soruları nasıldı? TEOG Türkçe soruları kolay mıydı yoksa zor muydu? TEOG Matematik soruları kolay mıydı yoksa zor muydu? TEOG Din Kültürü soruları kolay mıydı yoksa zor muydu?  Öğrenciler ve veliler TEOG sınavını yoruluyor.

26 Nisan TEOG türkçe soruları nasıldı? Sınav yorumları

26 Nisan TEOG matematik soruları nasıldı? Sınav yorumları

26 Nisan TEOG Din Kültürü soruları nasıldı? Sınav yorumları

TEOG SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
c. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.
ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
f. 8'inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.
ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.
h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

YORUMLAR 1902
  • ghjfyyfhm 6 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray lisesini kazandim
    Cevapla
  • basarili 6 yıl önce Şikayet Et
    Kolay gecti insallah fen liseni tutturrum sadece 1yanlisim.var oda ingilizce
    Cevapla
  • Deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu ne biçim bir teogdu böyle ? HAZIRLAYAN KİŞİLER ACABA HİÇ Mİ DÜŞÜNMEDİ ? Saolun ya sizin yüzünüzden hayallerim mahvoldu umutlarım tükendi her gece kendimi yiyip bitiriyorum o kadar çalışmanın karşılığı bu muydu diye. Resmen okumayı ve saymayı bilen herkesin yapabileceği bir teogdu 2. Teog. Sayenizde çalışan öğrencilerin hakkı yendi. Ben iki teogdada aynı yapıp çok güzel bir başarı elde etmişken ülkenin geneli harika yaptığı için yüzdelik dilimim istediğim liseye tutmuyor ve ben de aptal bir liseye gitmek zorundayım. Zaten 6 ve 7. Sınıf ortalamam 90'ın üzerinde olmasına rağmen yep puanımı yaklaşık 10 puan düşürdü ve istediğim lisenin puanı oldukça artacak. Kaybettim.
    Cevapla
  • Lokman 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok kötü oldu ya
    Cevapla
  • Betül 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende çok heyecanlıyım bu sene teog sınavına girecegim allah herkese yardım etsin
    Cevapla
  • napacan 6 yıl önce Şikayet Et
    benim teog 2yanlis var
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapayım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!