KPSS Lisans Sınavı giriş belgesi yazdırma sayfası 2017

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen memurluk sınavı olan 2017 KPSS sınav giriş belgesi erişime açıldı mı? Milyonlarca kişinin gireceği KPSS lisans sına giriş yerleri büyük merak konusu oldu.

KPSS Lisans Sınavı giriş belgesi yazdırma sayfası 2017
KPSS Lisans Sınavı giriş belgesi yazdırma sayfası 2017
GİRİŞ 21.05.2017 09:03 GÜNCELLEME 21.05.2017 09:06

2017 yılı itibariyle memurluk için sınava girecek olan üniversite mezunu binlerce kişi gözünü KPSS sınav yerlerine çevirdi. ÖSYM tarafından her sene yapılan ve sadece üniversite lisans mezunlarının girdiği KPSS sınav giriş belgesi erişime açıldı mı sorusu adaylar tarafından sorulmaya başladı.

11 Mayıs perşembe itibari ile KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) giriş yerleri açıklandı. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak giriş yerlerini öğrenebilirsiniz

2017 KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENME SAYFASI - TIKLA

Adayların, sınav giriş belgesini edinmek için ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e T.C. Kimlik No ve Aday şifreleriyle giriş yapması gerekiyor. Ardından sol menüde yer alan seçeneklerden KPSS için sınav giriş belgesi edinebilecekler.

GİRİŞ BELGESİ ADRESE GÖNDERİLMEYECEK

KPSS sınava giriş belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar İnternet’ten edinebileceklerdir. Adaylar İnternet’ten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur

MEMURLUK KPSS SINAVI NE ZAMAN? 

Memurluk sınavı olarak nitelendirilen ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2017 KPSS Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek.  2017 yılın yapılacak olan KPSS sınav sonuçları ise 16 Haziran Cuma günü ÖSYM tarafından erişime açıklanacak.

kpss-sınav-giriş-belgesi

* KPSS Alan Bilgisi sınavı 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları da diğerleri gibi 14-27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar, 04 Ağustos tarihinde açıklanacak.

SINAV ZAMANINDA YANINIZDA OLMASI GEREKENLER

Sınava girecek olan adaylar, T.C kimlik belgeleriyle gelmeli. Kimlik belgelerinde T.C kimlik numarası “muhakkak” olmalıdır. Numarası olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. 21 Mayıs'da yapılacak sınavda nüfus müdürlüklerin açık olması bekleniyor. Ayrıca adayın kimliğindeki fotoğraf yeni çekilmiş olmalıdır.

Sınavda yanınızda olmaması gerekenler nelerdir?

Kurumun en çok hassas olduğu durumlardan birisi de adayın yanında olmaması gereken materyallerdir. Bu materyaller adayın yanındaysa sınava giremez, girerse de sınavı geçerli olamaz. Cüzdan, saat (elektronik veya normal), çanta, hesap makinesi, pergel, cetvel, kalem, silgi, müsvedde kağıt, cep telefonu, anahtarlık, sigara, çakmak, tespih, içecek (su haricindeki içecekler yasaktır), yiyecek, ilaç ( raporu olmayan ilaç kabul edilmeyecektir), elektronik eşyalar (kablosuz bluetooth gibi materyaller), metal olan eşyalar (iğneler ve kemer haricinde)

AMAN DİKKAT SINAVINIZ GEÇERSİZ SAYILABİLİR

Bu sene Türkiye genelinde 2 milyon adayın katılacağı KPSS lisans sınavında güvenlik hat safhada olacak. Özellikler adayın dikkat etmesi gereken en önemli husus ise yolcu kartları.

Sınav güvenliğinin çok sıkı olduğunu anlatan sınav uzmanları "KPSS sınavına gelen her kişi özel araçla gelemiyor. Otobüs, metro gibi toplu ulaşım araçlarını kullananlar da var. Bu araçlara binmek için de toplu ulaşım kartı lazım. Mecburen bu kart yanınızda oluyor. Ancak salona girerken toplu ulaşım kartı bile alınmayacak. Şayet arama noktasından geçtiğinizde otobüs kartınız sizden alınmadıysa ve bu sınav sırasında ortaya çıkarsa sınavınız iptal edilir. Çünkü ÖSYM sadece KPSS sınava giriş belgesiyle kimlik dışında salona bir şey alınmaması konusunda herkesi uyarıyor" ifadeleri kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!