e-Okul 2. ve 3.yazılı sınav sonuçları! Sözlü sonuçlarını gör

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan 2 yazılı ve 3. yazılı sınav sonuçları e-Okul üzerinden açıklandı! İşte 2016 - 2017 e-okul sınav sonuçları öğrenme ekranı...

e-Okul 2. ve 3.yazılı sınav sonuçları! Sözlü sonuçlarını gör
e-Okul 2. ve 3.yazılı sınav sonuçları! Sözlü sonuçlarını gör
GİRİŞ 16.05.2017 09:03 GÜNCELLEME 16.05.2017 09:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı ikinci dönem sınavları başladı. Binlerce öğrencinin girdiği 2. yazılı sınav sonuçları 6 Mayıs salı günü itibariyle e-okul 1 üzerinden açıklandı. MEB tarafından yapılan 3 yazılı sınav sonuçları ve 2017 sözlü notları da belli oldu. Not ortalamasını ve taktir teşekkür belgesini alıp almadığını hesaplama isteyen öğrenciler gözü sınav sonuçları e-okul sayfasına çevirdi. İşte yazılı sınav sonuçları ve sözlü sonuçlarını öğrenme sayfası

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İlkokul, Ortaokul ve Lise çağındaki öğrenciler ve velileri sınav sonuçların öğrenci e-okul sayfasına giriş yapmak için aşağıdaki adımları uygulamalısınız.

Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

e-okul-görseleri

E-OKUL İLE SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

İster web ortamından ister telefona indirdiğiniz uygulama üzerinden erişebileceğiniz e-okul Veli Bilgilendirme Sistemine öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Kimlik Numarası ve birkaç güvenlik sorusunu cevaplayarak giriş yaptıktan sonra "Not Bilgisi" bölümünde sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz. 

e-Okul sisteminin içinde başka neler var?

Devamsızlık Bilgileri
Haftalık Ders Programı
Sınav Tarihleri
Pansiyon Bilgileri
Tercih sonuçları
TEOG sonuçları

TAKTİR  VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı 2.yazılı ve 3.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

SMS ARACILIĞIYLA E-OKUL BİLGİLERİ ALMA

E-Okul Sistemi’nin mobil cihazlara da taşınması, uygulamanın erişilebilirliğini artıran etkenlerden biri oldu. Oldukça kolay bir kullanım sunan mobil bilgi servisine velilerin öncelikle kaydolması gerekmektedir. Velilerin bu sisteme kaydolabilmek için öğrenci olan çocuğunun T.C. kimlik numarasını 8383 numaralı servise SMS yoluyla bildirmesi gerekir, böylelikle mobil bilgi sistemine kayıt olunur. E-Okul mobil bilgi sistemi ile diploma notu, karne notu, devamsızlık bilgileri, sınav sonuçları ve diğer birçok e-okul üzerinden ulaşılabilen bilgi güncel olarak velinin cep telefonuna sms olarak gelir. Ayrıca veliler, hangi bilgiyi sorgulamak istiyorlarsa ona göre SMS gönderip mobil bilgi sisteminden yanıt alabilirler.

YORUMLAR 2
  • esra 5 yıl önce Şikayet Et
    sınavlarımı öğrenmem
    Cevapla
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    E okula giriş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler