Lisans KPSS sınavı yarın saat kaçta? ÖSYM'den önemli uyarı

Memurluk sınavı olarak da nitelendirilen KPSS sınavı saat kaçta olacak? 2017 yılı üniversite mezunu Lisans KPSS sınav saati ile ilgili tüm uyarılar haberimizin detayında.

Lisans KPSS sınavı yarın saat kaçta? ÖSYM'den önemli uyarı
Lisans KPSS sınavı yarın saat kaçta? ÖSYM'den önemli uyarı
GİRİŞ 21.05.2017 09:07 GÜNCELLEME 21.05.2017 09:08

Binlerce üniversite mezununun gireceği ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu 2017 KPSS sınavı için geri sayım başladı.

Hafta sonu 21 Mayıs pazar günü yapılacak olacak KPSS sınav saat ÖSYM tarafından açıklandı. Peki 2017 KPSS sınavı saat kaçta olacak? 

KPSS SINAVI SAAT KAÇTA?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek, Genel Kültür oturumu 21 Mayıs 2017 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Adayların en geç 9.45’te sınav binasına giriş yapmış olması gerekmekte. 21 Mayıs 2017 Pazar günü saat 14.30’da 2017 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu gerçekleştirilecek. Bu sınava girecek adayların da en geç saat 14.15’te sınav binalarına girişlerini yapmış olmaları gerekiyor. 

15 dakika uyarısında bulunan ÖSYM sınava geç kalanların salonlara alınmayacağı belirtti. 

İşte KPSS sınavının geçersiz olduğu diğer durumlar

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları, soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi