E-Okul girişi! Karne görüntüleme sayfası...

2017 yılı itibariyle okulların kapanmasına sayılı günler kala sınavlar tamamlanıyor. Öğretmenlerin düzenlediği 2 yazılı sınav sonuçları e-okul üzerinden açıklandı. Hatta bazı okullarda 3. yazılı sınav sonuçları da e okuldan açıklandı. İşte E-OKUL sınav sonucu öğrenme sayfası

E-Okul girişi! Karne görüntüleme sayfası...
E-Okul girişi! Karne görüntüleme sayfası...
GİRİŞ 09.06.2017 12:15 GÜNCELLEME 09.06.2017 12:15
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Dönem sonuna yaklaşırken öğrenciler karne puanlarını öğrenmek için e-okul sınav sonuçların sorgulamaya başladı. 27 Mayıs cumartesi günü itibariyle E-OKUL giriş sayfasına erişen öğrenciler ve veliler 2. yazılı ve 3. yazılı sınav sonuçlarını öğrendi. 2017 eğitim öğretim dönemi için öğretmenler sözlü notlarını da e-okula girdi. Peki e-okul giriş için ne yapmalı? İşte Milli Eğitim Bakanlı sınav sonuçları öğrenme sayfası

E-OKUL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL'A EN KOLAY NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

(Sizde yukarıdaki bağlantıya tıklayarak 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde yapılan 2 yazılı sınav sonuçları, 3 yazılı sınav sonuçları ve sözlü sonuçlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz)

karne-notu

2017 OKULLAR NE ZAMAN BİTİYOR? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama göre 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karnelerini ve başarılı belgelerini bugün alacak. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

YIL SONU NOTU NASIL AÇIKLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

NASIL TAKDIR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR? 

Derslerdeki ortalama başarı puanı 70 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85'ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır. Orta öğrenim süresi boyunca en az 3 öğretim yılındaki tüm dönemlerde takdir belgesi almış olanlar üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

YORUMLAR 84
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Beğenmedim
    Cevapla
  • melek çiftçi 6 yıl önce Şikayet Et
    E okul. VBS giriş
    Cevapla
  • sümeyye 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden acılmıyorki
    Cevapla
  • Sumeyye akar 6 yıl önce Şikayet Et
    Eokula girmek istiyorum
    Cevapla
  • semanur 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorum hakkında ne düşünüyorsunuz...
    Cevapla
  • Şevval 6 yıl önce Şikayet Et
    Karnem çok iyi ve ben takdir belgesi aldım alkış yokmuuuuuu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...