2017 Taktir ve Teşekkür belgesi hesaplama sayfası!

MEB - Taktir ve Teşekkür belgesi hesaplaması nasıl yapılır? 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının bitmesine sayılı günler kala öğrenciler karne notlarını hesaplamaya başladı. İşte Taktir hesaplaması ve teşekkür hesaplaması ile ilgili tüm bilgiler

2017 Taktir ve Teşekkür belgesi hesaplama sayfası!
2017 Taktir ve Teşekkür belgesi hesaplama sayfası!
GİRİŞ 29.05.2017 12:08 GÜNCELLEME 29.05.2017 12:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Öğrenciler ve veliler 29 Mayıs pazartesi günü itibariyle Taktir ve Teşekkür belgesi hesaplamasına gözünü dikti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul üzerinden açıklanan sınav sonuçlarının ardından taktir belgesi ve teşekküre belgesi nasıl hesaplanır sorusu sorulmaya başlandı. Buna istinaden hazırladığımız haberde belge hesaplamasını haberimizin detayından kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte karne notu hesaplaması ve başarı belgesi hesaplaması ile ilgili merak edilenler

TAKTİR  VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Karne notu nasıl hesaplanır?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
 
2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

YORUMLAR 3
  • Sevda karaca 6 yıl önce Şikayet Et
    Puanlarına nerden bakabilirim
    Cevapla
  • Zehra Demirer 6 yıl önce Şikayet Et
    Taktir alirmiyim
    Cevapla
  • İrem 6 yıl önce Şikayet Et
    Takdir belgelerini alırmiyim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi