KPSS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? (Lisans)

ÖSYM'nin düzenlediği memurluk sınavı olarak nitelendirilen KPSS sonucu ne zaman açıklanacak? Binlerce üniversite mezununun girdiği 2017 KPSS sınav sonucu tarihi belli oldu.

KPSS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? (Lisans)
KPSS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? (Lisans)
GİRİŞ 30.05.2017 10:22 GÜNCELLEME 30.05.2017 10:22

Üniversite mezunlarının girdiği 2017 KPSS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Memurluk sınavı olarak da adlandırılan ÖSYM'nin düzenlediği KPSS sınav sonuç tarihi belli oldu. İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği KPSS (2017) sonuç tarihi ve ÖSYM öğrenme ekranı

2017 KPSS SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilen milyonlarca kişinin girdiği KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz. Peki KPSS sonuç ekranına nasıl ulaşılır? 

LİSANS KPSS SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

KPSS lise lisans memurluk sınavı sonuçları ÖSYM'nin sitesinden yayınlanacak. Adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapacaklar. Üniversite KPSS lisans sınav sonuçları ÖSYM ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak ve 2017 Kamu Personeli Seçme Sınav sonucu adaylara posta yoluyla gönderilmeyecek. 

kpss

SINAV ZOR MUYDU?

Sosyal medya üzerinden yapılan KPSS sınavlarında adayları en çok mantık ve matematik sorularının zorladığı görülürken; tarih sorularının basit olması birçok adayın yüzünü güldürdü. Bazı adaylar çıkan soruların yanıtlarını paylaşırken bazıları sınavın zor olduğunu söylemekle yetindi.

2017 KPSS SINAVINDA KAÇ SORU SORULDU?

Genel Yetenek: KPSS’de Genel Yetenek Sınavı 60 soruluk bir sınavdır. Bu sınavda 30 soruluk Türkçe ve 30 soruluk Matematik testi bulunmaktadır. Matematik testinin içerisinde her yıl 2 veya 3 tane Geometri sorusu da bulunmaktadır. KPSS’de sınava hazırlanan öğrencilerin en çok zorlandığı bölüm Matematik sorularıdır. 

Genel Kültür: KPSS’de Genel Kültür Sınavı 60 soruluk bir sınavdır.Bu sınavda 37 soruluk Tarih , 23 soruluk Coğrafya ve 15 soruluk Vatandaşlık-Anayasa-Güncel konular testi bulunmaktadır. KPSS’de sınava hazırlanan öğrencilerin Genel Yetenekte çok zorlandığı bölüm Türk-İslam-Osmanlı Kültür ve Uygarlıkları ile ilgili sorulardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama