TEOG tercihleri ne zaman başlıyor?

2 milyona yakın öğrencinin girdiğim TEOG sınav sonucunun açıklanmasının ardından TEOG tercihleri başlama tarihi büyük merak konusu oldu.

TEOG tercihleri ne zaman başlıyor?
TEOG tercihleri ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 09.06.2017 10:28 GÜNCELLEME 09.06.2017 10:28
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Lise eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin girdiği TEOG sınav sonuçları bugün açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından TEOG tercihleri büyük mera konusu oldu. Peki TEOG tercihleri ne zaman belli olacak? İşte tüm detaylar

TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TEOG sınavı sonuçları Milli eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden bugün açıklanacak.  2 milyonu aşkın Lise adayı öğrenciler, TEOG sınav sonuçlarının ardından 2016-2017 lise yüzdelik dilimleri, lise taban ve tavan puanları ile birlikte tercih yapacak. Öğrenciler 25 okul tercih edebilecek ve bu tercihleri herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatması gerekecek. Geçtiğimiz sene 6 Temmuz'da başlayan tercih işlemleri bu senede aynı tarihte başlaması bekleniyor. Öğrencilerin tercih işlemlerinin ardından MEB bu sonuçları resmi bir açıklama yapmamasına karşın 14 Ağustos belirleyecek.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIYOR?

8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarınayerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır. 

9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır. 

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullarbelirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

YORUMLAR 23
  • narin 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz gercekten cok kotu seyler
    Cevapla
  • ekrem 6 yıl önce Şikayet Et
    ben tam puan aldim
    Cevapla
  • Sibel 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınav sonuçlarını nasıl öğrenebiliriz
    Cevapla
  • aleyna 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada bize aciklandi buyuk ihtimalle 15 temmuzfa olacak teog tercihleri
    Cevapla
  • bilge 6 yıl önce Şikayet Et
    Nereden duydunuz
    Cevapla
  • ilknur 6 yıl önce Şikayet Et
    Oncalikle sag olun amaa aradigim cevap bu degil yinede tesekkurler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı