2017 PYBS Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, soru ve cevapları - MEB

PYBS Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal! 2016 - 2017 eğitim yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal soru ve cevapları yayınlandı mı? İşte MEB PYBS soru ve cevapları ile ilgili tüm detayları

2017 PYBS Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, soru ve cevapları - MEB
2017 PYBS Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, soru ve cevapları - MEB
GİRİŞ 13.06.2017 09:05 GÜNCELLEME 13.06.2017 09:05
Bu Habere 482 Yorum Yapılmış

10 Haziran cumartesi günü yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk (PYBS) sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2017 PYBS sınavı Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal soru ve cevapları öğrenciler tarafından merakla beklenmeye başlandı. 

2017 yılı itibariyle yapılan PYBS sınavı soru ve cevapları bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. MEB konuyla ilgili resmi açıklama yapar yapmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

PYBS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak 2017 PYBS Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. 

PYBS SINAV KONULARI NELER?

MEB’in düzenlediği ve 5,6,7 hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfların katılacağı PYBS sınavı bugün saat 14.00’te başladı. 100 sorunun sorulacağı PYBS’de sınav süresi ise 120 dakika sürdü.

PYSB sınav yorumları! 2017 PYSB zor muydu kolay mıydı?

Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı konuları içerisinde yer alan dersler öğrenciler için en merak edilen konulardan biri. Bu kapsamda PYBS için 5. 6. ve 7. sınıflar Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden; 8. sınıflar Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler derslerinden; 9. 10. ve 11. sınıflar Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım-Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji) ve Sosyal Bilimler derslerinden sorumlu olacak.

5, 6, 7’inci sınıfta okuyan öğrenciler: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler

Hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler(T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi)

9, 10, 11’inci sınıfta okuyan öğrenciler: Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım-Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) konulardan sınava girecekler.

pybs-meb

PYBS NEDİR?

Pybs kısaltmasının tam açılımı "Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" şeklindedir. Pybs; Alt gelir grubuna mensup ailelerin çocuklarına ücretsiz kalıcak yer sağlanarak her ay önceden belirlenmiş bir aylığın verildiği ve okumasının sağlanmasına imkan sağlayan bir sınavdır.

PYBS sınav sonucu ne zaman açıklanacak? MEB sonuç tarihi

6,7 ve 8 sınıflara SBS sınavından aldıkları puanların yüksekliğine göre, 5,9,10,11'inci sınıflar ise Pybs sınavına göre bursu kazanıp kazanmadıkları belirlenir. Pybs sınavları her yıl tekrarlanır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenir. Pybs için tercih ve yerleştirme takvimini takip etmeniz gerekmektedir.

 

YORUMLAR 482
  • Akif Ayköse 5 yıl önce Şikayet Et
    taban kaç puan?
    Cevapla
  • NAZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Soru ve cevapları neden iniyor?
    Cevapla
  • İdimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    5. Sınıf kitapçığını hangi siteden bulabilirim
    Cevapla
  • akıllı 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe 1 yanlış mat. 5yanlış 1boş fen ful sosyal 4yanlış kazanirmiyim acaba??????
    Cevapla
  • Dilara 6 yıl önce Şikayet Et
    Taban puan kaç?
    Cevapla
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    geçmek için gereken puan
    Cevapla
  • FURKAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Taban Puan Ne Demek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri