2017 DGS sınavı ne zaman? Temmuz ayının tam kaçında?

DGS (Dikey Giriş Sınavı) ne zaman düzenlenecek. Üniversite eğitimine lisans üzerinden devam etmek isteyenlerin gireceği DGS sınav giriş yerleri ise büyük merak konusu oldu.

2017 DGS sınavı ne zaman? Temmuz ayının tam kaçında?
2017 DGS sınavı ne zaman? Temmuz ayının tam kaçında?
GİRİŞ 15.07.2017 10:46 GÜNCELLEME 15.07.2017 10:46

Ön lisans eğitimini bitirdikten sonra lisans eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin gireceği ve ÖSYM'nin düzenlediği 2017 DGS sınavı ne zaman yapılacak. Binlerce öğrencinin gireceği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) giriş yerleri açıklandı mı? İşte Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takvimi ve DGS sınavı detayları

DİKEY GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı 2017 için 23 Temmuz 2017 Pazar günü yapılacak. ÖSYM tarafından yapılacak sınava 4 yıllık diploma için binlerce aday ter dökecek.

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için katılım sağlayacağı DGS'de, adaylar sorulan zorlu sorulara doğru yanıt vermek için çabalayacak.

DGS SINAVI GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

DGS sınavı giriş belgeleri ÖSYM tarafından sınava bir hafta kala erişime açılacak. Dikey Geçiş Sınavı giriş yerleri açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

Adaylar, sınav giriş belgelerini edinmek için ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS'e giriş yapacak ve sınav giriş belgelerini çıktı olarak alabilecek.

15 DAKİKA KURALI DGS VAR MI?

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!