DGS çıkmış soru çalışma sayfası! 2017 DGS çıkmış soruları

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için hazırlık yapan öğrenciler önceki yıllarda çıkmış soruları merak ediyor. İşte, DGS’de çıkmış son 10 yılın soru ve cevapları…

DGS çıkmış soru çalışma sayfası! 2017 DGS çıkmış soruları
DGS çıkmış soru çalışma sayfası! 2017 DGS çıkmış soruları
GİRİŞ 21.07.2017 11:06 GÜNCELLEME 21.07.2017 11:06

ÖSYM tarafından 23 Temmuz 2017 pazar günü saat 10:00’da DGS sınavı gerçekleştirilecek. Sınav hazırlığında olan öğrenciler ise sınavda hedefledikleri başarıyı gösterebilmek adına, geçmiş yılda çıkan soruların neler olduğunu araştırıyor. Bu yıl Dikey Geçiş Sınavına girecek öğrencileri yakından ilgilendirecek DGS’de çıkmış son 10 yılın soru ve cevaplarını şimdi haberimizden öğrenebilirsiniz.

->2016 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLAR

->2014 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLAR

->2013 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLAR

->2012 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLAR

->2011 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU CEVAPLAR

->2010 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLAR

->2009 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLAR

->2008 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU CEVAPLAR

->2007 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLAR


->2006 DGS’DE ÇIKMIŞ SORU VE CEVAPLAR
 

DİKEY GEÇİŞ SINAVINA (DGS) YÖNELİK BİLGİLER

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi