DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) başvuruları nasıl yapılır?

DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) başvuru işlemlerinin başlamasının üzerine sınava girecek olan adaylar nasıl başvuru yapılacağıyla ilgili detaylı bilgi almak istiyor. Peki, DUS sınavı başvuruları nasıl yapılacak?

DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) başvuruları nasıl yapılır?
DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) başvuruları nasıl yapılır?
GİRİŞ 24.07.2017 11:52 GÜNCELLEME 24.07.2017 11:52

2017 DUS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK? BAŞVURU İŞLEMLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

DUS sınavına girecek adayların, sınava başvuru süreci ve sınava ilişkin tüm bilgiler en çok merak ettiği ve üzerinde durduğu konular arasında yerini aldı. Adaylar, DUS sınavı başvurusuyla ilgili dikkatle araştırmalara başlamak üzere kolları sıvadı. DUS sınavına girmeyi düşünen adayları özellikle yakından ilgilendirecek başvuruların nasıl yapılacağıyla ilgili önemli detayların içeriklerini şimdi haberimizden öğrenebilirsiniz.

DUS BAŞVURU İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DUS için başvuru işlemleri, 18 Temmuz tarihinde başladı. 

DUS BAŞVURU İŞLEMLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

DUS başvuruları 25 Temmuz’da sona erecek. Son başvuru tarihine kadar başvuru işlemini tamamlamayan adaylar, geç başvuru gününde işlemlerini yapabilirler. DUS için geç başvuru günü sadece bir gündür. Bir gün içinde başvuru işlemi yapılmalı ve ücret ödenmelidir. Geç başvuru da yine ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılacak.

DUS SINAVI NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

DUS, 10 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. 

DUS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Başvuru işlemleri ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılacak. Aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme girilerek ekranın sol tarafında yer alan menü üzerinden işlem tamamlanacak. Aday işlemleri sisteminden başvuru işlemi yapıldıktan sonra aday tarafından, kılavuzun son kısmında yer alan seçeneklerden birisi kullanılarak başvuru işleminin tamamlanması için sınav ücreti de yatırılmalıdır.

BAŞVURU SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

Aday işlemleri sisteminde geçerli fotoğrafı (son 50 ayda içinde çekilen) olan adaylar, aday işlemleri sistemini kullanarak DUS başvurusu yapabilirler. Geçerli fotoğrafı olmayan adaylar ise, başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru işlemlerini yapabilirler. Başvuru merkezlerinden yapılacak olan işlem için hizmet ücreti olarak 5 Türk Lirası ücret alınır. Başvuru merkezlerinin adreslerine ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan kılavuzdan ulaşılabilir.

Başvuru işlemi yapılmadan önce kılavuzda yer alan diş hekimliği uzmanlık eğitimi verilecek dallar ve kontenjanların listesi de incelenmelidir. 

DUS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

ÖSYM tarafından belirlenen DUS başvuru ücreti 150 Türk Lirasıdır. Adaylar, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını ya da kılavuzda yer alan banka seçeneklerini kullanarak ödeme işlemlerini yapabilirler. Ödeme yapılabilecek olan banka seçenekleri şunlardır;
->Akbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
->Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
->Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
->Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
->Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı
->Ziraat Bankası’nın mobil bankacılık ve internet bankacılığı

BAŞVURU SÜRESİNİ GEÇİREN ADAYLAR NE YAPACAK?

Normal başvuru sürecinden farklı olarak adaylar, 150 Türk Lirası yerine 225 Türk Lirası ödeyecekler. Sınava girmek için başvuru merkezi tercihinde bulunamayacaklar. Geç başvuru için belirlenen 225 Türk Lirası ücret bankalar ile değil sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak ödenebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor