2017 Ağustos ayında öğretmen ataması olacak mı?

Milyonlarca öğretmen adayını yakından ilgilendiren öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapılması bekleniyor. Buna göre, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

2017  Ağustos ayında öğretmen ataması olacak mı?
2017 Ağustos ayında öğretmen ataması olacak mı?
GİRİŞ 09.08.2017 09:48 GÜNCELLEME 09.08.2017 09:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruların sonuçları 19 Temmuz’da MEBBİS üzerinden erişime açıldı. Bunun üzerine öğretmen adayları yeni atamalarının hangi tarihte yapılacağı ile ilgili araştırmalara başladı.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen atamalarının gerçekleştirilmesinin ardından öğretmen adayları, yeni öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek resmi açıklamayı bekliyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nca yeni öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına ilişkin kesin bir tarih açıklanmadı. Aynı zamanda öğretmen atamaları konusunda, kesin olmamakla birlikte gerçekleştirilecek 10 bin öğretmen ataması için belirtilen sayının artabileceği bekleniyor.

AĞUSTOS’TA ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI?

Bilindiği gibi MEB tarafından açıklanan 10 bin sözleşmeli öğretmen ataması için süreç bekleniyor. Belirtilen 10 bin sözleşmeli öğretmen alımı için henüz başvuruların ne zaman alınacağı, yani sürecin ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

Basın mensuplarının 10 bin öğretmen alımı yapılacak mı sorusu üzerine Tekin, henüz netleşmiş bir durumun olmadığını söyledi. Alım yapılması durumunda ise bu alımın Şubat ayını bulabileceğini belirten Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin, konu ile ilgili Bakanlığın gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını söyledi. Özellikle ihraçlardan sonra ciddi öğretmen ihtiyacı oluşmuş olması nedeniyle 2017 Ağustos atamasında sayının yüksek olması bekleniyor.

10 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINDA SAYI ARTACAK MI?

Ağustos ayında yapılacak olan 10 bin öğretmen atamasında atama sayısının yükselmesi tabi ki mümkün. Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda gerekli bütçenin sağlanması için Maliye Bakanlığına başvuruda bulunması ve buna izin verilmesi gerekiyor. Şu an için sadece 10 bin atama izni çıktı. Fakat bu durum değişebilir. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

1.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

1.2. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),

1.3. Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

1.4. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

1.5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

1.6. 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,

1.7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

1.8. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

ATANMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet)

2) Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir)

3) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği

4) Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi

5) Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu

ATANMAK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Adayların atama işlemleri, sözlü sınavda alınan puanlar esas alınarak öğretmenlerin tercihlerine göre yapılacak. Sözlü sınavdan en az 60 puan alan adaylar, öğretmen olarak atanabilecek.

ATAMA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğretmen adayları "http://atama.meb.gov.tr/" atama sonuçlarını öğrenmek istediklerinde; bu adrese gidin. Burada T.C Kimlik numaranızı yazarak sisteme girin. Böylece anında sonuçları görüntüleyebilirsiniz.

YORUMLAR 3
  • özlem 6 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen gerekli aciklamayi yetkili biri yapsin artik
    Cevapla
  • derya 6 yıl önce Şikayet Et
    2016 kpps puanı ıstiyorda 2017 ye girenler ne zaman atanacak acaba.
    Cevapla
  • mağdur 6 yıl önce Şikayet Et
    şuan 2016 daki adaletsizliğin telafisi için uğraşılıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar