İnsan Vakfı’ndan 26 yurt, 9 gençlik merkezi

25 yıldır eğitim alanında faaliyet gösteren İnsan Vakfı bu dönem, farklı illerde 26 yurt ve 9 gençlik merkezini faaliyete açıyor.

İnsan Vakfı’ndan 26 yurt, 9 gençlik merkezi
İnsan Vakfı’ndan 26 yurt, 9 gençlik merkezi
GİRİŞ 17.08.2017 15:07 GÜNCELLEME 17.08.2017 15:07

“1992 yılında “Önce İnsan” diyerek ve eğitimi önceleyerek faaliyetine başlayan İnsan Vakfı, kurulduğu günden bu güne eğitim alanındaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

2017-2018 eğitim dönemi için hazırlanarak hizmete açılan yurtlar hakkında İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş şöyle konuştu: “İnsan Vakfı yıl içinde binlerce öğrenciye eğitim veriyor, binlerce öğrenciye burs, öğrenci evi, kitap ve kırtasiye gibi yardımlarda bulunuyor. Vakıf ayrıca okul yapımı, okullara kütüphane kurma, mescit yapma gibi talebe yönelik yardım faaliyetlerini de yürütüyor.

İnsan Vakfı olarak bu dönem, 9 ilde 19 yurdumuzu hizmete hazır hale getirdik. Yurtlarımızı çocuklarımızın huzurla eğitim hayatlarını geçirecekleri, kendilerini evlerindeymişçesine rahat hissedecekleri sıcak yuvalar olarak tanımlamak mümkün.

Bildiğimiz, güvendiğimiz, toplum değerlerimize uygun hayat tarzı benimsemiş, çocuklarımızı çocukları gibi kabullenecek arkadaşlarımızı da yurtlarımızda personel olarak görevlendirdik.

9 İlde 19 Üniversite Yurdu

Şu an İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Erzurum, Kahramanmaraş, Isparta ve Sakarya olmak üzere 9 ilde 2.500 civarında öğrenciye hizmet verecek 10 kız 9 erkek üniversite yurdumuz öğrencilerimizi ağırlamaya hazır. 

7 Orta Öğrenim Yurdu ve 9 Gençlik Merkezi 

Yine 5 ilde 7 ortaöğrenim yurdu ile 1000'i aşkın liseliyi ağırlayacağız. 7 ilde de 9 gençlik merkezi ile 2.000 çocuğumuza eğitim ve etkinlik programları yapıyoruz. 

Yurtlarımız gençlerimizin-çocuklarımızın konaklayacakları yerlerden çok öte yaşama hazırlanacakları, eğitimlerine destek alacakları, kültür programlarıyla kişiliklerini güçlendirecekleri merkezler niteliğinde. Çocuklarımız için özel eğitim kültür programları, sosyal aktiviteler planlıyoruz.

Başarılı Orta Öğretim Öğrencileri İçin Özel Yurt ve Özel Proje

İnsan Vakfı olarak ağırlıklı olarak Doğu ve Güney Doğu’daki çocuklarımız olmak üzere 7 bölgemizden, 80 başarılı çocuğumuzu İstanbul’a getirerek Bakırköy Özel Selahaddin Eyyübi Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdumuzda ağırlayacağız. Bu çocuklarımızı lise eğitimleri boyunca destekleyecek, özel eğitim aldıracak ve iyi üniversitelere yerleşmeleri için elimizden geleni yapacağız.

Çocuğu bir üniversiteye yerleşmiş, güvenli ve samimi bir yurt arayışı içinde olan tüm ebeveynleri yurtlarımızı görmeye davet ediyoruz. Mutlaka çocuklarının üniversite kazandıkları illerde gelsinler ve yurtlarımızı gezsinler. Kendilerini ağırlamaktan, kendileriyle tanışmaktan mutluluk duyarız.

Yurtlarımızı ayrıca  www.insanvakfi.org.tr  adresindeki YURTLAR başlığından da inceleyebilir ve 0212 534 41 61 numaralı telefonumuzdan ayrıntılı bilgi alabilirler.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha