2017 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor? KYK sorgulama

14-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen KYK yurt başvurularının sona ermesinin ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun "yurtkur.gsb.gov.tr" resmi web sitesi üzerinden KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor? İşte, yanıtı…

2017 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor? KYK sorgulama
2017 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor? KYK sorgulama
GİRİŞ 29.08.2017 10:51 GÜNCELLEME 29.08.2017 10:51

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler için başvurular 20 Ağustos'ta sona erdi. KYK yurt başvuru sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kurumsal web sitesi olan "yurtkur.gsb.gov.tr" üzerinden öğrencilerin erişimine sunulacak. Başvurular ve sonuçlara ilişkin ayrıntılı bilgi "yurtkur.gsb.gov.tr" resmi web sitesinde bulunan başvuru kılavuzundan öğrenilebilecek.

Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacak.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gerçekleştirilmedi. KYK yurt başvuru sonuçları için kesin bir tarih verilmemekle birlikte sonuçların, sona eren başvuru tarihinin ardından bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK tarafından yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gerçekleştirilmedi. KYK yurt başvuru sonuçları için kesin bir tarih verilmemekle birlikte sonuçların sona eren başvuru tarihinin ardından bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre; başvuru sonuçları en kısa sürede açıklanacak olup her türlü bilgiye http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yurda yerleştirilen öğrenciler, kendilerine verilen süre içinde öncelikle banka aracılığı ile kayıt ücretini ödeyeceklerdir. Kayıt ücretinin içinde gün bazında yatak ücreti, depozito ücreti ve kimlik ücreti bulunmaktadır. Depozito ücreti kayıt sildirme durumunda öğrenciye iade edilecektir.

Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, sabit bir tutar olmayıp yurda göre değişmektedir. Bu kapsamda ödeme işlemi sırasında TC KİMLİK numaranızla sorgulama yaptığınızda ücret otomatik olarak karşınıza çıkacaktır.

Ödemeyi Ziraat ATM (KARTSIZ İŞLEMLER / EĞİTİM ÖDEMELERİ), kyk.gsb.gov.tr (E – ÖDEME) den yapabilirsiniz. Yatırmanız gereken ücret, TC KİMLİK numaranızla sorguladığınızda otomatik olarak çıkacaktır.

Ödeme işleminin ardından turkiye.gov.tr’de bulunan “YURT KAYIT İŞLEMLERİ” linkinden taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Bu onay işleminin ardından yurt kaydı gerçekleşmiş olup, öğrenci aynı gün yurtta barınmaya başlayabilir.

KYK YURT KAYITLARI İÇİN BELGELER NELERDİR?

Önceliği olanlar için öncelik belgesi, Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf, Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor, Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu(Yurttan temin edilecektir.) 18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi, Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

->Ön lisans öğrencileri

->Lisans öğrencileri

->Açık Öğretim öğrencileri (Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

->İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler

->Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri (hazırlık sınıfında burs verilmez)

->Vakıf Üniversitesi öğrencileri

->LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak)

->Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler

->Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler

->İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir. 

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSUNU KİMLER YAPAMAZLAR?

->Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

->Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

->Yabancı uyruklu öğrenciler,

->Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,

->Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

->Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci

->Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,

->Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

->Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, burstan yararlanamazlar.

Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuruların başladığını hatırlatarak, kredi-burs başvurularına ilişkin şu bilgilerine yer verildi:

 “Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2017 Ekim ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.”

Öğrencilere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre her ayın 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

ADAYLARIN KYK BAŞVURULARIYLA İLGİLİ DİKKAT ETMESİ GEREKENLER!

->Bu nedenle öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-devlet'e girip, okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleri bürolarıyla görüşerek düzelttirmeleri gerekecek. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapılamayacak.

->Bilgilerinde hata olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

->Ayrıca başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için, e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimlikleri ile PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet'e giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı