DGS sonucu saat kaçta açıklanır?

ÖSYM'nin 06 Eylül itibariyle açıklayacağı Dikey Geçiş Sınav (DGS) sınav sonucu saat kaçta belli olacak? Binlerce öğrencinin merakla beklediği 2017 DGS sınav sonucu nasıl öğrenilir? İşte ÖSYM'nin DGS sonuç sayfası ve tüm detayları...

 DGS sonucu saat kaçta açıklanır?
DGS sonucu saat kaçta açıklanır?
GİRİŞ 06.09.2017 16:13 GÜNCELLEME 07.09.2017 09:06

06 Eylül çarşamba itibariyle öğrenciler gözünü ÖSYM'nin sitesine çevirdi. Zira lisans tamamlamak için DGS sınavına giren öğrenciler için müjdeli haber geldi. Bugün itibariyle 2017 DGS sınav sonucu açıklanacak. Özellikle açık öğretimde ön lisans okuyan ve lisans tamamlayacak öğrenciler Dikey Geçiş Sınav sonucunu merak ediyor. Yapılan açıklamalar neticesinde DGS (Dikey Geçiş Sınav) sonucu bugün saat kaçta açıklanacak? İşte ÖSYM'nin DGS sonuçları sorgulama sayfası ve son dakika açıklaması

DGS SONUÇLAR SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

DGS sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM geçtiğimiz günlerde DGS sonuçlarını bugün açıklayacağını duyurmuştu. Resmi siteden verilen bilgilere göre 23:59'a kadar sınav sonuçlarının açıklanacağı belirtildi. 2017 DGS sonuç saati ile ilgili yeni açıklama gelmesi halinde haberimizin detayından...

DİKEY GEÇİŞ SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

2017 DGS sınav sonuçlarını adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

dgs-sınav-sonucu

ADAYLARIN SINAV SONUÇ BİLGİSİNDE NELER BULUNACAK?

Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) ön lisans başarı puanı

c) 2017-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

2017 DGS TERCİHLERİ

DGS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar bu kezde tercih işlemlerini yapmak için ter dökecekler. Aldıkları puana göre okul tercihi yapacak olan adaylar ÖSYM'nin kılavuzunda yer alan bilgiler ışığında yapması gereken işlemler şöyle, Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. 

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. 

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları göstere fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

DGS SINAV SONUCU SONRASI KYK BURS BAŞVURUSU YAPILIR MI?

Kredi Yurtlar Kurumu, geçen hafta KYK yurt sonuçlarını açıkladı, Kurum KYK burs başvurularını hemen başlatmayacak. Kurum, önlisans mezunlarının üniversiteye atanmasından sonra başvuruları başlatacak. 

2017-2018 YILI ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin kendi üniversitelerinin resmi web sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekmektedir. Ancak, genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül sonu – ekim başı aralığında olmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor