2017 KYK burs başvurusu nasıl yapılır? Tarih uzatılacak mı?

Üniversite eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin maddi destek için yapacağı 2017 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Binlerce öğrenci üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala KYK burs başvuru tarihlerini merak ediyor.

2017 KYK burs başvurusu nasıl yapılır? Tarih uzatılacak mı?
2017 KYK burs başvurusu nasıl yapılır? Tarih uzatılacak mı?
GİRİŞ 24.10.2017 14:02 GÜNCELLEME 24.10.2017 14:02
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

2017 - 2018 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Üniversite eğitiminde maddi destek alacakları ilgilendiren KYK burs başvuru tarihleri ise büyük merak konusu oldu. KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından 2017 KYK burs başvuru tarihlerini öğrenmek isteyen öğrenciler 16 Ekim pazartesi itibariyle gözünü resmi açıklamalara çevirdi. İşte KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru tarihleri ve tüm detayları...

KYS BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Burs başvuruları için belirtilen tarihler 16-24 Ekim olarak seçildi. 24 Ekim günü burs başvuruları için son gün olarak seçildi.

KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ NELER?

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),
• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)
• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)
• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)
• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)
• Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

2017-2018 BURS MİKTARLARI NE KADAR OLDU?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yüksek öğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen 2017-2018 eğitim öğretim dönemi burs ve kredi miktarlarına zam yapıldı. Beslenme yardımı da artırılırken, üniversite öğrencilerinin merakla beklediği müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Burs ve kredi ödemeleri lisans öğrencileri için aylık 425 liradan 470 liraya, yüksek lisans öğrencileri için aylık 850 liradan 940 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık bin 275 liradan bin 410 liraya yükseltildi. Böylelikle 2002 yılında 45 lira olan Burs ve Öğrenim Kredisi, yüzde 944 artışla 470 liraya yükselmiş oldu.

KYK BURSLARI NEDEN KESİLİR?

Başarısız olması, Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, Öğretim kurumunun kapatılması, Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, Kesin hükümle mahkum olması hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

YORUMLAR 42
  • Latif 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben devlettin bu duruma sessiz kalmayacagina inaniyorum guvenim bosa cikmaz ek sure istiyoruz..
    Cevapla
  • cabbar 6 yıl önce Şikayet Et
    Ek sure verilsin...
    Cevapla
  • Bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    O zaman devlete seslenelim lutfeeennnnnn ek sure verilsinnn....
    Cevapla
  • hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    Luften ek sure verilsin
    Cevapla
  • Mehmet Fatin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende yapamadim ek sure verilsinnnn.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı