Yeni müfredat velilere de anlatılacak

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, "Yeni müfredatı öğretmenlerden sonra velilerimize de anlatacağız" dedi.

Yeni müfredat velilere de anlatılacak
Yeni müfredat velilere de anlatılacak
GİRİŞ 07.09.2017 11:23 GÜNCELLEME 07.09.2017 11:23

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, yeni müfredatın öğretmenlerden sonra velilere de anlatılacağını söyledi.

7-15 Eylül tarihlerinde tüm öğretmenlerin değişen, güncellenen programla ilgili eğitime tabi tutulacağını belirten Aktekin, şöyle konuştu:

"Formatörlerin eğitimi hazirandan beri sürüyor. O formatörler de kendi illerine gidip yerel formatörleri eğittiler. Bu arkadaşlarımızın eğitimde kullanacağı materyaller kendilerine sağlandı. Eğitimlerimizde, programda neler değişti, niye değişti, eskisiyle farkı ne, yeni değişen programa göre ne gibi hazırlıklar yapmamız gerekiyor, kitaplarda ne gibi değişiklikler var, okul içi ve dışı ne gibi yeni faaliyetler yapmamız gerekir, ölçme değerlendirme ile ilgili ne gibi hazırlıklar yapmalıyız, sınav sorularını nasıl değiştirmemiz gerekiyor  konuları anlatılacak. Burada vurgu yaptığımız nokta, öğretmenliğin profesyonel  bir meslek olduğudur. Dünyada araştırmacı, yansıtıcı öğretmen kavramı popüler.

Aktekin, Eğitim Bilişim Ağı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının müfredatı tanıtan videolar hazırladığını ve buna da internet üzerinden ulaşılabileceğini söyledi. Velilerin eğitimde önemli bir paydaş olduğunu vurgulayan Aktekin,  "Sadece öğretmenlerle yetinmiyoruz. Yeni müfredatı öğretmenlerden sonra velilerimize de anlatacağız. Velilerimizi eylül ve ekim ayında öğretmen eğitimi  bittikten sonra okullarda yapacağımız bilgilendirme toplantısı ile bilgilendireceğiz. Müfredatta ne değişti, niçin değişti, kitaplarda ne değişti, çocuklarımızı ilgilendiren ne gibi yenilikler var, bunları bilsinler istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı