KYK 3. yedek yurt başvuru sonuçları bugün açıklanacak mı?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan KYK yurt sonuçlarının ardından binlerce öğrenci gözünü 2017 KYK yedek yurt sonuçlarına çevirdi. Bu konuya istinaden hazırladığımız haberde yedek KYK yurt sonuçları ile ilgili gelişmelere ulaşabilirsiniz.

 KYK 3. yedek yurt başvuru sonuçları bugün açıklanacak mı?
KYK 3. yedek yurt başvuru sonuçları bugün açıklanacak mı?
GİRİŞ 18.09.2017 09:07 GÜNCELLEME 18.09.2017 09:07

Üniversite eğitimine farklı bir ilde devam edecek öğrencileri yakından ilgilendiren KYK yedek yurt sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan KYK yurt sonuçlarının ardından binlerce öğrenci gözünü 2017 yedek KYK yurt sonuçlarına gözünü çevirdi. Peki üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala KYK yedek yurt sonuçları kesin ne zaman açıklanacak? Özellikle yurtta kalmak isteyen öğrenciler özel yurt kayıtlarından önce KYK yedek yurt sonuçlarını öğrenmek istiyor.

KYK YEDEK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

Bu sene itibariyle üç yedek yerleştirme tarihi açıklandı. Üçüncü yedek yerleştirme de 18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

YURT ÇIKMAYANLAR NE YAPACAK?

Yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtlarının aylık ücretleri, yarı özel ya da resmi olma durumuna göre 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

KYK YURT ÖDEMELERİ NEREYE YATIRILACAK?

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM´lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler