DGS tercih sonuçları açıklandı mı? 2017 Dikey Geçiş Sınavı yerleştirmesi

Üniversite eğitimine devam edecek binlerce öğrencinin girdiği DGS'nin ardından gözler 2017 DGS tercih sonuçlarına çevrildi. ÖSYM tarafından açıklanması beklenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte son gelişmeler...

DGS tercih sonuçları açıklandı mı? 2017 Dikey Geçiş Sınavı yerleştirmesi
DGS tercih sonuçları açıklandı mı? 2017 Dikey Geçiş Sınavı yerleştirmesi
GİRİŞ 27.09.2017 16:34 GÜNCELLEME 27.09.2017 16:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

DGS tercih sonuçları için son düzlüğe girildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kabul edilen 2017 DGS tercihleri ne zaman açıklanacak? İki yıllık üniversite eğitimi alıp dört yıllığa yani lisansa tamamlamak isteyen öğrencilerin girdiği DGS sınavı tercih işlemleri ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Özellikle AÖF'te okuyan öğrencilerin merak ettiği DGS tercih sonuç sayfası haberimizin detayında...

2017 DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

18 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlayan (2017 DGS) tercihleri sona erdi. Buna göre binlerce öğrencinin merak ettiği Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak olan DGS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz resmi bir tarih verilmedi. Ancak geçtiğimiz sene olduğu gibi Ekim ayının ilk haftalarında DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl 7 Ekim tarihinde sona eren tercihlerin ardından yerleştirme sonuçları 16 ekim tarihinde açıklanmıştı. Aynı zaman dilimi baz alınırsa, bu yıl 26 Eylül tarihinde sona eren DGS tercihlerinin ardından yerleştirme sonuçlarının 5 Ekim tarihinde açıklanma beklenebilir.

2017 - 2018 eğitim öğretim yılı DGS tercih yani yerleştirme sonuç tarihi ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından elektronik ortamda YÖK’e iletilecek.

2017-dgs1

DGS'DE EK YERLEŞTİRME YAPILACAK MI?

Tercih işlemlerini yapmayan ya da yerleştirildiği halde yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırmayan adaylar için gerek görüldüğü halde boş kontenjanlar ÖSYM tarafından belirlenecek ve ek yerleştirme yapılacak.

Ek yerleştirmenin yapılması kararlaştırıldığı takdirde, ÖSYM tarafından boş kontenjanlar açıklanacak ve ÖSYM internet sitesinde ek yerleştirme tarihleri duyurulacak.

KAYITLAR İKİ AŞAMALI YAPILACAK

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin Önlisans Programlarından mezun olanlar Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt yaptırabilecek adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir.

DGS tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte AÖF - DGS kayıtları başlama tarihi resmi olarak açıklanacak.

dgs-aöf

KYS BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Merakla beklenen 2017 KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? Kredi ve Yurtlar Kurumu başvurular için üniversite giriş sürecinin tamamen sonlanmasını bekliyor. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandıktan sonra, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, tercih başvurularını başlatacak. Önlisans mezunları tercih başvurularını yaptıktan sonra kurum tercih sonuçlarını açıklayacak. Tercih sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra kurum, burs başvurularını başlatacak. Başvuru süresi, ÖSYM’nin tercih sonuçlarının açıklamasından hemen sonra başlaması bekleniliyor.

 

YORUMLAR 3
  • tctctc 6 yıl önce Şikayet Et
    sonuclar aciklandi siz uyuyun hala
    Cevapla
  • aykan 6 yıl önce Şikayet Et
    dgs sınavıda kaldırılmalı, isteyen istediği bölüm geçiş yapmalı bence
    Cevapla
  • htc 6 yıl önce Şikayet Et
    keşkeee
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!