İhramcizade Uluslararası Kuran kursu

1994 yılında eğitim-öğretime başlayan İhramcizade Kuran Kursu, 2009 yılından itibaren uluslararası öğrencilere de eğitim vermeye devam ediyor.

İhramcizade Uluslararası Kuran kursu
İhramcizade Uluslararası Kuran kursu
GİRİŞ 27.09.2017 13:43 GÜNCELLEME 27.09.2017 14:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kurum da eğitim gören 6, 7 ve 8’inci sınıf düzeyindeki ortaokul öğrencilerine temel dini eğitim (İlmihal, Siyer, Akaid vs.) derslerin yanında hafızlığa hazırlık eğitimi ve ortaokul dersleri de verilmektedir. 

İHRAMCIZADE’DE LİSE EĞİTİMİ

İhramcizade 9, 10, ve 11. Sınıf  düzeyinde öğrencilere temel dini eğitimin yanında , M.E.B müfredatına uygun okul dersleri işlenmektedir. Lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerimizi Açık Lisenin İmam Hatip veya Düz Lise bölümlerine kayıt yaptırmak durumundadırlar. Kurumumuzda eğitim görmek isteyen öğrenciler STS (Seviye Belirleme Sınavı) sınavına göre kayıt hakkı elde etmektedirler. 

İHRAMCIZADE’DE ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ

Kurumumuzda Ortadoğu ve Uzakdoğu’dan gelen öğrencilere ilk sene uzman öğretmenler tarafından Türkçe eğitimi verilmekte. Misafir öğrenciler daha sonraki yıllarda temel düzeyde dini eğitim ve  okul dersleri görmektedirler. Misafir öğrenciler lise son sınıfta YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) hazırlık sınıflarında eğitim gördükten sonra Türkiye’nin güzide Üniversitelerinde eğitim hakkı elde etmektedirler. 

İHRAMCIZADE’DE HAFIZLIK EĞİTİMİ

İhramcızade’ye hafızlık eğitimi için kayıt yaptıran öğrencilerimiz, ilk sene hafızlığa hazırlık sınıfında eğitim görmektedir. İlk yılında sonunda eğitim öğretim dönemi bittikten sonra hafızlık yapmak isteyen öğrencileri hafızlığa hazırlık sınıflarına alıyoruz. Hafızlık hazırlık sınıfında başarılı olanlar hafızlık sınıfında eğitime devam etmektedirler. 

İHRAMCIZADE’DE ETKİNLİKLER

1- Yarı Olimpik Yüzme Havuzu

2- Kapalı Halı Saha

3- Kapalı Basketbol ve Voleybol Sahası

4- Masa Tenisi

5- Teakwondo Kursu

6- Meslek Tanıtım Günleri 

7- İrşad Seminerleri

8- Kitap Okuma Etkinlikleri

YORUMLAR 2
  • Muhammed aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    web sayfasında eğitimci ve idari kadro bilgileri yok nedendir, güven telkin etmek için haber yapılan bir kurumun önce web sayfasını inceleyin..
    Cevapla
  • Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir hizmet gibi görünüyor. Ancak sondan bir önceki resim düşündürücü. Hocanın masada oturması ve dolayısıyla talebelerin önündeki Kuranı Kerimden daha yüksekte kalması Kuranı Kerime saygısızlık. Daha en basit noktada edebden mahrum olduğı belli bir eğitimin faydası tartışılır. Rabbim şuur versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı