10 Kasım cuma günü okullar tatil olacak mı? MEB açıklaması var mı?

Binlerce öğrenci önümüzdeki hafta 10 Kasım okullar tatil olacak mı? sorusunu sormaya başladı. Peki MEB'ten konuya ilişkin açıklama var mı? Öğrenciler 10 Kasım cuma günü itibariyle üç gün tatil yapacak mı? İşte detaylar...

10 Kasım cuma günü okullar tatil olacak mı? MEB açıklaması var mı?
10 Kasım cuma günü okullar tatil olacak mı? MEB açıklaması var mı?
GİRİŞ 10.11.2017 08:54 GÜNCELLEME 10.11.2017 08:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Öğrenciler ve veliler gözünü 10 Kasım okullar tatil haberlerine çevirdi. Peki 2017 yılı itibariyle 10 Kasım cuma günü okullar tatil olacak mı? Geçtiğimiz hafta 29 Ekim'in pazar gününe denk gelmesi sebebiyle tatil yapamayan öğrenciler 10 Kasım'ın tatil olmasını bekliyor. Peki Milli Eğitim Bakanlığı okullar tatil olmasıyla ilgili açılması var mı? Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olması sebebiyle 10 Kasım okullar yarım gün olur mu? İşte tüm merak edilen soruların yanıtı.

10 KASIM CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ? YARIM GÜN MÜ?

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 10 Kasım Atatürk'ü anma günü okullar tatil olmayacak. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni olarak değerlendirilen bugünde saat 09:05 geçe törenler yapılacak. 10 Kasım perşembe günü ise ülkemizde resmi tatil olarak kutlanmıyor, okullar ve kamu kuruluşları tatil olmayacak ve tam gün eğitim verecek. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili geçtiğimiz senelerde bir açıklama yapmış ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma gününün okulların yarım gün olmayacağını bildirmiştir. Yani 10 Kasım okullar yarım gün olur mu sorusunun cevabı bu sayede belli olmuştur.

 

Türkiye Cumhuriyetinin tohumlarını atan Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938 tarihinin sabahında saat 9:05'de vefat etmesi ile birlikte her sene Atatürk'ü Anma Töreni olarak anılıyor...

atatürk-1

2018 RESMİ TATİL GÜNLERİ

YENİ YIL (YILBAŞI) TATİLİ

2018'in ilk tatili Yılbaşı ile başlayacak. 1 Ocak Pazartesi gününe denk gelen yılbaşı, hafta sonu ile birleştirildiğinde çalışanlar 3 gün tatil yapmış olacak.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİLİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da Pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu eklendiğinde yine yapılacak tatil süresi 3 gün oluyor.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ

Salı gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatiline Pazartesi gününü de ekleyebilen kişiler yine hafta sonuyla birlikte 4 gün tatil yapmış olacak.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TATİLİ

Cumartesi günü kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda ise ekstra bir tatil yapılmayacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazar gününe denk geldiği için ekstra bir tatil durumu söz konusu olmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

15 Haziran Cuma günü başlayan Ramazan Bayramı tatili hafta sonuna denk geliyor. Çalışanlar eğer Arefe Günü olan 14 Haziran Perşembe gününü tatil olarak ayarlayabilirse 4 gün tatil yapabilecekler.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

2018 yılında Kurban Bayramı Arefesi Pazartesi gününe gelecek. Tatil 18 Ağustos'tan başlayacak ve 26 Ağustos'a kadar devam edecek.

2018'in en uzun tatili ise bu yıl olduğu gibi yine Kurban Bayramı olacak. Bayram öncesi ve sonrası hafta sonuna denk gelen Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak yapılacak.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ

30 Ağustos Zafer Bayramı Perşembe gününe denk geliyor. Yine Cuma gününü tatil olarak ayarlayabilenler 4 gün tatil yapabilecekler.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TATİLİ

Pazartesi günü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hafta sonu ile birleşince çalışanları yine 3 günlük tatil bekliyor.

YORUMLAR 11
  • zudem 6 yıl önce Şikayet Et
    çok mutluyum
    Cevapla
  • ısımsız 6 yıl önce Şikayet Et
    orhan 02 aynen kendı adınıza konusun
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence de üç günlük tatil olmalı...
    Cevapla
  • Cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu durumda...atam izinde değiliz.... çalışıyoruz...bize de bu yakışır....de haydi....
    Cevapla
  • Sarıklı hacı 6 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk'ü 10 kasım değil hergün ANIYORUZ.
    Cevapla
  • Orhan 02 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi adına konuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı