Ders süreleri kısalıyor mu? MEB açıklaması...

Bu sene itibariyle ders süreleri kısalıyor mu? MEB bakanı İsmet Yılmaz konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu...

Ders süreleri kısalıyor mu? MEB açıklaması...
Ders süreleri kısalıyor mu? MEB açıklaması...
GİRİŞ 05.12.2017 13:03 GÜNCELLEME 05.12.2017 13:03
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ders saati süreleri konusuna ilişkin öğrenci ve velileri yakından ilgilendirecek önemli açıklamalar gerçekleştirdi. İsmet Yılmaz'ın açıklamaları doğrultusunda ders saati sürelerinin kısalıp kısalmayacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Peki, ders saati süreleri kısalacak mı? İşte, MEB İsmet Yılmaz son dakika açıklaması...

40 DAKİKALIK DERS SÜRESİ...

Düzce’de ‘Annem Varsa Ben de Varım' kitap okuma proje tanıtımına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Artık öğrenme süreleri hızlandı, öğrencilerimizi 40 dakika sınıfta tutmakta, dikkatlerini aynı noktaya toplamakta zorlanıyoruz. Birkaç sefer de söyledim ders süresini de biraz kısaltabilmek lazım. Daha etkili bir şekilde dersleri çocuklarımıza bilgileri aktarabilmek için” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE YARDIM ALIYORDU ŞİMDİ YARDIM EDİYOR”

Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: “Türkiye borç içerisindeydi, borcu vardı şimdi borcu yok. Türkiye yardım alıyordu şimdi yardım ediyor. Milli Gelire kıyasla dünyada 1'inci ama miktar bakımından da kıyasla dünyada Amerika'dan sonra ikinci. Allah için sorar mısınız hangi Türkiye daha iyiydi. Borç alan bir Türkiye mi, yardım alan Türkiye mi yoksa yardım eden Türkiye mi? Yardım alırken şimdi yardım eder duruma geldik, petrol mü, doğalgaz mı, altın madenleri mi bulduk. Hiçbirisini bulmadık ama tek bir şey beşeri sermayemizin niteliğine, insanımıza güvendik. Ve beşeri sermayeyi nitelikli, üstünlük veren eğitimdir. Eğitim olmazsa bu nüfusunuz size yüktür, eğitimliyse bu nüfusunuz güçtür.” 

ders-saati

BAKAN'DAN DERS SAATİ YORUMU

Ders saatlerinin ilkokul, ortaokul ve liselerde farklı olabileceğini de kaydeden Bakan Yılmaz, Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbetinde özetle şunları söyledi: “Öğrencilerin derse odaklanma sürelerini dikkate almak gerekiyor. Bu konuda birçok araştırma da var. Bu durum ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için farklılık gösterebiliyor. İlkokullarda daha az, diğer okullarda daha uzun olabiliyor. Okulu öğrenciler için daha eğlenceli hale de getirmek gerekir. Özellikle ilkokullarda ders saatleri kısaltılıp teneffüs süreleri uzatılabilir.

Ben bu öneriyi kamuoyunun değerlendirmesine sunmak için gündeme getirdim. Bu konuda şu anda ya da önümüzdeki öğretim döneminde bir adım atılacak diye bir şey yok. Bütün bu değerlendirmelerin sonunda bir talep olursa olabilir. Şimdi, kamuoyunun değerlendirmelerine bakıyoruz. Bunu ayrıca öğretmen, öğrenci ve velilere de sorabiliriz. Bütün bu geri dönüşlerden sonra konu değerlendirilecek.”

YORUMLAR 17
  • ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence 40 dk çok fazla en ideal 20-25 arası olmalı böyle olursa süper olur
    Cevapla
  • Semra 5 yıl önce Şikayet Et
    Ders surekeri kisaltilmali ozellikle ilkokul icin olsun daha oyun cocugu bunlar r saat ders gorsunler hergun yada ders sureleri kisalsin cocuklar okuldan bikiyolar
    Cevapla
  • ..... 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence kesinlikle ders süreleri kısaltılmalı.
    Cevapla
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tenefusleri uzatmak yerine bırakın çocuklar eve gitsin anne babasıyla arkadaşlarıyla dışarda eglensin yada aktivitelere katılsın. Boş yere çocuklar daracık okul bahçelerine has ediliyor.
    Cevapla
  • Faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok saçma 15 dk gidip eğlenecek değiller ya :D
    Cevapla
  • aysun 6 yıl önce Şikayet Et
    ilkokulda kısaltılmamalı zaten sınıfa gir yoklama al çocukların şikayetlerini dinle 10 dk gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası