Öğrenciler dikkat! Ders süreleri değişiyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 40 dakika olan ders sürelerinin düşürülmesi ile ilgili, "İlkokul, ortaokul ve lise için farklı ders süreleri düşünülebilir" dedi.

Öğrenciler dikkat! Ders süreleri değişiyor
Öğrenciler dikkat! Ders süreleri değişiyor
GİRİŞ 23.11.2017 09:49 GÜNCELLEME 23.11.2017 09:50
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 40 dakikalık ders süresinin fazla olduğu yönündeki sözlerine açıklık getirdi.

Ders süreleri ile ilgili olarak “Teknoloji çağındayız. Artık öğrenme süreleri kısaldı” diyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

“40 dakika boyunca öğrencilerin dikkatlerini bir noktaya vermeleri çok zor. Daha etkili bir öğretim süreci için ders sürelerinin azaltılması önerisini getirdik. Henüz bir çalışma yapmış, bu konuda harekete geçmiş değiliz. Alınmış kararımız yok. Ders saatlerinin kısaltılması konusunu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. eğitim ailesi, siyasetçiler, sendikacılar, toplumun tüm kesimleri bu konuyu gündemine alıp tartışsın istiyoruz.”

"İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE İÇİN FARKLI DERS SÜRELERİ DÜŞÜNÜLEBİLİR"

Bakan Yılmaz, "İlkokul, ortaokul ve lise için farklı ders süreleri düşünülebilir. Bunlara bakmak gerekir. Dünya örneklerine de baktık, gerekli araştırmayı yaptık. Dünyada da bizimkine benzer ders süreleri var. Anlamlı bir fark bulunmuyor. süreler Türkiye’ye yakın. Konunun tarafları olan öğretmenler, öğrenciler ve veliler var. Bunlara da soracağız. Bir karar almadan önce buradan gelen sonuçlara da bakacağız” ifadesini kullandı.

HABERTÜRK

 

YORUMLAR 40
  • dursun 6 yıl önce Şikayet Et
    bence okullar tümden kapatılsın bir işe yaramıyor zaten bu sistemle okullar sıfır zeka sıfırcı talebe yetiştiriyor .yazık çoook yazık.bugünün lise talebesi kağıt üzerinde 100den ikibuçuğu bile çıkaramıyor işte halleri masrafa yazık
    Cevapla
  • mehmet ş. 6 yıl önce Şikayet Et
    5 dk fazla veya az bence bu mesele degil. ders sayilari cok bir lise ogrencisi haftada 12-13 derse giriyor dagittikca dağıtmışlar bu olmaz. sosyal alanlar ve desler mutlaka arttirilmali herkesten akademik basari beklenmez. mükemmel resim yapan öğrencim var resim ogretmeni yok imkan yok. kurslarla beraber 12. sınıflara haftada 8 saat matematik var yaptiklari net sayisi 1-2. sınavlarda resim,müzik vs. yok; ders de yok...
    Cevapla
  • muallim acizane 6 yıl önce Şikayet Et
    ilkokul 6 oraokul 7 liseler günde 8 ders yapıyor öğrenciler bıkıyor okuldan gerksiz dersler seçmeli dersler kaldırabilir beden resim müzik gibi dersler normal derslerden sonra isteyene verilebilir
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite sınavlarında fen bölümünü tercih edecek öğrenciler neden sosyal dersler okumak zorundadır, yada sosyal bölümden sınava girecek olanlar neden fen dersleri okumak zorundadır ki, asıl bu sorunu çözün.
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce şu zorunlu eğitime bir çare bulun. Çocukların bir kısmı iş hayatına atılıp meslek sahibi olmak istiyor. Çıraklık eğitime bir düzenleme getirerek akademik eğitim alamayacak olan veya bu eğitimi almak istemeyen öğrencileri zorla sınıflarda tutmayı bırakıp iş yeri ve derslik işbirliği ve onlara göre basitleştirilmiş bir eğitimle eğitim verilip onları meslek sahibi yapsak ne olur. Devamsızlığı çok olan çocuklara baktığımızda çoğu hocam ne olur bırakın bizi gidelim mesleğimizi ele alalım diyorlar. Ayrıca bu ülkede okullarla yarı açık ceza evlerini bir kıyaslayın bakalım. Hangilerinin etkinlik alanları daha çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek