Üniversite ve lise Türkiye'de bir ilke imza attı

Türk-Alman Üniversitesi ile Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bir protokol imzalandı.

Üniversite ve lise Türkiye'de bir ilke imza attı
Üniversite ve lise Türkiye'de bir ilke imza attı
GİRİŞ 27.11.2017 20:09 GÜNCELLEME 27.11.2017 20:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı’nın nezaretinde imzalanan protokole göre, Türk-Alman Üniversitesi’nden iki öğretim görevlisi ayda bir kez Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde derslere girecek.

ALMANCA DERSİNE ÜNİVERSİTEDEN ALMAN HOCALAR GİRECEK

Söz konusu okulun birinci yabancı dili Almanca olduğu için, derslere girecek öğretim görevlileri Alman hocalardan seçilecek. Böylelikle, öğrenciler anadili Almanca olan öğretim görevlilerinden eğitim alma imkanına sahip olacak.

Öte yandan, protokol için 11 Alman öğretim görevlisinin başvuru yaptığı belirtiliyor.

LİSENİN ÖĞRENCİLERİ DE ÜNİVERSİTEDE DERSE GİREBİLECEK

Aynı zamanda, Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden öğrenciler, Türk-Alman Üniversitesi’nde ayda bir kez derse girme imkanına sahip olacak. Aynı şekilde lisenin öğretmenleri de, kendilerini eksik hissettikleri alanlarda üniversitede derslere girebilecek.

ÜNİVERSİTEDEN BEŞİKTAŞ KIZ A-İHL'YE ÖZEL KONTENJAN

Protokolün bir başka maddesi de oldukça dikkat çekici. Beşiktaş Kız İmam Hatip Lisesi’nin birinci yabancı dili Almanca olması sebebiyle, Türk-Alman Üniversitesi belirli bir puan almak kaydıyla lisenin öğrencilerine öncelik tanıyacak. Buna göre, okul öğrencileri, üniversitede istedikleri bölüme kayıt yaptırabilecekler. Bunun için üniversitede, Beşiktaş Kız Anadolu İHL’ye özel bir kontenjan ayrıldı.

YORUMLAR 3
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    büyük oyun neler oluyor!?
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Enteresan haber, içinde Alman geçen bir okul ile İmam geçen bir okul ortak eğitim protokolü yapıyor. Gel de samimiyetlerine inan.
    Cevapla
  • ykp 6 yıl önce Şikayet Et
    beşiktaş kız anadolu imam hatip lisesini tebrik ediyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor