eYDS başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti kaç TL? ÖSYM başvuru sayfası

2017 yılı itibariyle ÖSYM tarafından düzenlenecek olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (eYDS) sınav başvuruları başladı. Peki eYDS sınav başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti ne kadar? İşte eYDS sınavı ile ilgili detaylar

eYDS başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti kaç TL? ÖSYM başvuru sayfası
eYDS başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti kaç TL? ÖSYM başvuru sayfası
GİRİŞ 01.12.2017 13:53 GÜNCELLEME 01.12.2017 13:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

eYDS 2017/10 sınavı için başvurular alınmaya başladı. ÖSYM tarafından 23 Aralık 2017 tarihinde düzenlenecek olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (eYDS) sınavına başvuruda bulunmak için gereken bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURU NE ZAMAN BİTİYOR?

e-YDS 2017/10 Sınava başvurular, 29 Kasım– 14 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Sınav cevaplama süresi 180 dakikadır. Adaylar, saat 14:30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

SINAV ÜCRETİ KAÇ TL?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında 23 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (eYDS) için başvurular ödeme işlemlerinin ardından yapılabilecek. Sınav ücreti olan 200 Tl'yi 

e-YDS'de sınavı yılda kaç kere yapılacak?

ÖSYM'nin önceki e-YDS kılavuzlarında yer alan, "e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir. e-YDS'ye katılmak amacıyla sınav ücreti ödeyen bir adayın, sınava katılsın veya katılmasın ödeme tarihinden itibaren bir takvim yılı (12 ay) boyunca yeniden sınav ücreti ödemesi sistem tarafından engellenecektir." hükmü yer almaktaydı.

e-YDS artık yılda 4 kere yapılacak?

 e-YDS'ye katılanlar önceki dönemlerde yılda sadece 1 kere sınava girebiliyordu fakat bu kura değşti artık yılda 4 kere sınava girilebilecek.

YORUMLAR 1
  • Karlygash 6 yıl önce Şikayet Et
    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında 23 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavında (eYDS) rusça alanı var mı? veya olacak mı? ne zaman olacak?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi