Taşerona kadro sınavı nasıl olacak? Detaylar belli olmaya başladı...

2018 yılında taşerondan kadroya geçenler işçiler sınava tabi tutulacak. 450 bin kamuda çalışanının gireceği taşeron sınavı nasıl olacak? Taşeron işçilere hangi soru sorulacak sınav KPSS gibi mi olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadroda sınav konusunda detayları açıkladı.

Taşerona kadro sınavı nasıl olacak? Detaylar belli olmaya başladı...
Taşerona kadro sınavı nasıl olacak? Detaylar belli olmaya başladı...
GİRİŞ 29.12.2017 09:40 GÜNCELLEME 29.12.2017 09:40
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Taşeron işçilerinin merak ettiği kadroya geçme detayları gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından taşerona kadro müjdesi verilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise taşerona kadroda sınav konusunda bilgi verdi. Peki taşeron işçilerin kadroya geçme sınavı hangi konulardan oluşacak KPSS gibi mi olacak? Taşerondan kadroya geçiş sınavı zor olacak mı? İşte tüm merak edilen soruların yanıtı.

TAŞERON İŞÇİLERE SORULACAK SORULAR

Taşeron işçiler kadroya geçerken sınav yapılacak. Herkes merakla taşeron işçilere hangi sorular sorulacağını merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada taşerona sınavla ilgili bilgi verdi. Sarıeroğlu sınavın KPSS gibi olmayacağını ve kolay olacağını ifade etti. Sınavdan 10 üzerinden 6 alanların daha sonra sözlü sınava gireceği de sözlerine ekledi. 

SINAV ELEME AMAÇLI DEĞİL

Emekli olanlar dışında 450 bin kişi sınav olacak, hepsini inşallah kadrolu işçi olarak 4 (D) statüsündeki istihdamını sağlayacağız. Sınavı mevcut düzenleme gereği koyduk, eleme amaçlı değil, yaptıkları işle ilgili olacak.

Yaptığımız işin büyüklüğünü şöyle ifade etmem gerekiyor. Mevcutta 140 bin işçi çalışıyor. 450 bin işçiyi direkt sürekli işçi kadrolarına almış oluyoruz. Önemli ve büyük bir çalışma. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 

SINAVA HAZIRLIK KURSLARINA GİTMEYİN

Şu an zaten kamuda istihdam etmek için aldığımız kardeşlerimiz yıllardır görevlerini yapan kişiler, bu anlamda da hiçbir sıkıntıya kapılmasınlar. Taşeron sınavına hazırlık sınavları kursları açılmış. Asla buralara gitmesinler. Yaptıkları işle alaklı bir sınava girecekler. 2 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek düzenlememiz. Bu ihaleler kapsamında kardeşlerimizin başvurularını alacağız.

 

TAŞERON İŞÇİLERİN EMEKLİLİK VE KIDEM TAZMİNATI NE OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, canlı yayınında soruları yanıtladı.

Çalışanlarımızın her şeyini düşündük. En ufak bir maduriyet olmasın diye. Bu imkanlar vardı. Yeni bir başlangıç yapıyorduk. Geçmiş dönemi sıfırlayıp bir başlangıç yapabilirdik. Burada çalışanlarımızın kazanmış oldukları kıdemleri son iş yerindeki kıdemlerini bir kenara koymadık. Bir çok hakları ileri düzeyde düzenlenme imkanına kavuşmuş olacak. En son çalıştıkları yerdeki kıdemlerine göre uygulayacağız.

Maaşları da geçmiş uygulamalarda asgari ücretle yapılan oluşum 1.5 asgari ücretle olmuş biz bu şekilde yapmadık. Mevcut maaşlarıyla birlikte geçişlerini sağlıyoruz. Kamuya geçiş olduğu için 52 günlük ilave tediye ücreti var. Üzerine 52 günlük bir ilave ücret almış olacak.

Bizden beklenti şuydu alandan da geliyorum. Artık taşeron firmalarında çalışmak istemiyoruz. Geleceğimize güvenle bakmak istiyoruz. Evimize ekmek götürme yarın herhangi bir işten çıkarma ile karşılaşır mıyız tedirginliğini istemiyorum. Bundan sonra taşeronla ilgili personel alımına ilişkin ilaveler gerçekleştirilmeyecek. Bizim sözümüz bu sene bitmeden bu işi nihayete erdirmekti. Resmi gazetede yayımlanarak uygulamaya koyarız.

YORUMLAR 34
  • Harun :Deniz .FINDIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel taşeron kakacak işte işten çıkatamayacakar kadrolu olup öbür türlü normalde işten çıkarıyolar maağaşlar az oluyor kadolu olup ta ikiminyar ilkramiye bayarmlar tatil ler mesai oluyor veriyolar .İşçi ler alıyorlar 14 alıyorlar ama memmur çok çok az alıyor işçi daha iyi ama memmurlar iyi deyil kötü emekli olupta devlet iş vermiyolar
    Cevapla
  • Seher 6 yıl önce Şikayet Et
    2 yil uniersite 4 yil daha universite okudum omrum okumakla gecti ve sinavlara girmekle bizlere kadro olmasin universite okumuslara verilmesin bu hak tasorene verilsin cok guzel bu adaletmi sizce bizlerde issiz dolasalim boyle
    Cevapla
  • poyraz 6 yıl önce Şikayet Et
    bizler de senelerce hizmet verdik siz olur olmaz iş begenmezken biz çalışıyoduk sen daha çok işsiz gezersin
    Cevapla
  • belediye taseronlari 6 yıl önce Şikayet Et
    Belediyelerdeki taseronada 4d kadrosu verin.bit-belediye şirketi olmaz
    Cevapla
  • nurullah 6 yıl önce Şikayet Et
    sınav tarihi nezaman olcak kazanamayanlarvelenecekmi
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    ben ozelleştırılmeden yanayım eee nıye özelleştırıldi ozaman her taraf madem kadro verılecek herkeze.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu