Usta çizerden öğrencilere nasihatler

ESEV karikatür ve kaligrafi öğrencileri, çizgi serüveninde 40 yılı geride bırakan usta çizer Hasan Aycın’ı ziyaret etti.

Usta çizerden öğrencilere nasihatler
Usta çizerden öğrencilere nasihatler
GİRİŞ 12.12.2017 16:49 GÜNCELLEME 12.12.2017 16:49

Öğrencilere tavsiyeler veren Aycın, "İnsanlara anlattığınız sanatta ne varsa, o aslında sizin anladığınız şeydir" dedi.

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) karikatür ve kaligrafi öğrencileri, "Vefa Buluşmaları" programı kapsamında usta çizer Hasan Aycın'ı ziyaret etti. Usta sanatçı, ESEV’li öğrencilerle çizerlik serüvenini anlattı ve çizim konusunda tavsiyelerde bulundu.

FARKIMI ORTAYA ŞÖYLE KOYDUM...

Çizgi yolculuğuna Yeni Şafak, Derin Tarih, İtibar, Yedi İklim, Temmuz, Kurani Hayat, İlim ve İrfan gibi dergi ve gazetelerde devam eden Hasan Aycın, ESEV'li öğrencilerin kendisine yönelttiği "Çizgilerinizin diğer çizerlerden farklı olmasının sebebi nedir?" sorusu üzerine şöyle cevap verdi:

"Çizgiye ilk başladığım zamanlarda imgesel çiziyordum, son zamanlarda ise simgesel çiziyordum. Gazetelerdeki bu çalışmalarımı gören İsmet Özel bana, 'Herhalde sen gazetede boşluk olmasın, gazete çizgisiz kalmasın diye çizip çizip gönderiyorsun. Boşver, sen kendi çizgini çiz, gazete malzemesini bulsun' dedi. İsmet Özel o uyarıyı yapmasaydı, belki de ben diğer çizerlerden farkı olmayan, olaylara bakışı herkes gibi olan ve gazetenin yönlendirmesiyle çizgisini çizen birisi olacaktım."

SANATTA ANLATTIĞINIZ ŞEY, ANLADIĞINIZ ŞEYDİR

ESEV'li öğrencilere çizim yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini de anlatan Aycın, "Çizgilerin yardımıyla ve kendi geliştireceğiniz yöntemlerle sonsuzluk evreninde, Allah'ın yarattığı bu kozmosun içerisinde bir varlık olarak kimsiniz, neden buradasınız bunu anlamaya uğraşın. Dolayısıyla sizin insanlara anlattığınız sanatta ne varsa, o aslında sizin anladığınız şeydir. İnsanlar da, kendilerinde hangi karşılık varsa bunu onun yardımıyla keşfederler" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı