2017/9 KPSS tercihleri nasıl oluyor? Şartlar neler? Başvuru ücreti kaç TL?

Bu ay içinde merkezi yerleştirme aracılığı ile alınacak memurlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından KPSS 2017/9 yerleştirmelerinde ilan edilecek kadro ve pozisyonlar ÖSYM'ye ulaştırıldı. Peki, KPSS 2017/9 merkezi yerleştirmeleri ne zaman olacak? KPSS 2017/9 tercih başvuru tarihleri ne zaman? K 2017 memur atamalarına ve KPSS 2017/9 memur alımına ilişkin tüm detaylar haberimizde...

2017/9 KPSS tercihleri nasıl oluyor? Şartlar neler? Başvuru ücreti kaç TL?
2017/9 KPSS tercihleri nasıl oluyor? Şartlar neler? Başvuru ücreti kaç TL?
GİRİŞ 23.12.2017 12:15 GÜNCELLEME 23.12.2017 12:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

KPSS 2017/9 ile Spor Genel Müdürlüğünün Mühendis ve Tekniker unvanlı kadrolarına yerleştirme için tercih işlemleri bugün başladı. Peki, memur olmak isteyen adaylar KPSS tercihleri nasıl yapacak? 2017 / 9 KPSS tercih ücretleri ne kadar olarak belirlendi? İşte KPSS tercihleri ile ilgili merak edilenler...

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2017/9 tercih kılavuzu yayımlandı. Buna göre toplam 60 memur alımı yapılacağı öğrenildi. Peki hangi pozisyonlara alımlar yapılacak?

Tekniker (Önlisans) - 26 Kişi
Mühendis (Lisans) - 34 Kişi

Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan "Tercih Robotu" E-devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden yayımlandı. Adaylar tercih robotuna e-devlet şifresiyle girerek işlemi gerçekleştirebilirler. Tercih işlemlerini ise ÖSYM resmi adresi https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden yapacaklar.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

KPSS 2017/9 ataması ile toplam 60 kişilik memur alımı yapılacak. Peki başvuru tarihleri nedir? Buna göre KPSS 2017/9 atamalarında başvurular 18 Aralık 2017 tarihi saat: 10.00 itibari ile başlayacak ve 21 Aralık 2017 saat: 23.59 itibari ile sona erecektir.Adayların bu saatler arasında kesinlikle müracaatlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile gerçekleştirmesi gerekmektedir. 

KPSS 2017/9 TERCİH ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

KPSS 2017/9 tercih ücretleri ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) yanı sıra;

Aşağıda sıralanan bankalar aracılığı ile yatırılabilir;

-Akbank

-Albaraka Türk Katılım Bankası

-Finansbank

-Kuveyt Türk Katılım Bankası

-Türk Ekonomi Bankası

-Halkbank

-Ziraat Bankası 

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında “e - İŞLEMLER”de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 22 Aralık 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e - İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 22 Aralık 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir  Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER NELERDİR?

Mühendis Kadrosu

Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bayburt, Bilecik, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, İzmir, İstanbul, Karaman, Kastamonu, Kars, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Mardin, Sinop, Siirt, Trabzon, Zonguldak ve Uşak illerine mühendis personeli alımları yapılacak.

Tekniker Kadrosu

Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Kastamonu, Konya, Malatya, Mersin, Sakarya, Sivas ve Trabzon illerine tekniker personeli alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İlan edilen kadro veya pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

e) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

f) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

g) Kılavuzda yer alan “pozisyonları”tercih edecek adaylar için;Görevini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamak. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;

6 Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

h) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

YORUMLAR 1
  • Haldun 6 yıl önce Şikayet Et
    d) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak. Peki bu kodun gereğini biz mi yaptıracağız ? Yoksa tercihim olan kurum yerleştiği miz zaman mı yaptıracak? ercihden sonra mı yapacağız soruşturmayı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı