ALES sınav sonucu öğrenme ekranı! (21 Aralık)

19 Kasım ALES sınav sonucu ne zaman açıklanacak? Günlerdir bu sorunun cevabını sorgulayan adaylar ÖSYM'den gelecek açıklamaları merak ediyor. İşte 2017 ALES sonbahar dönemi sınav sonuçları ve öğrenme sayfası!

ALES sınav sonucu öğrenme ekranı! (21 Aralık)
ALES sınav sonucu öğrenme ekranı! (21 Aralık)
GİRİŞ 21.12.2017 17:29 GÜNCELLEME 21.12.2017 17:29

ÖSYM'nin düzenlediği 19 Kasım ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) sonucu için nefesler tutuldu. Günlerdir sınav sonucu merak eden adaylar gözünü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne çevirdi. Peki ALES sınav sonucu kesin ne zaman açıklanacak? Bu hafta ALES sınav sonucu açıklanacak mı? İşte öğrenme sayfası ve tüm merak edilenleri...

ALES SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYm tarafından yapılan ALES sınav sonuçları için sınava giren adaylar sabırsızlanıyor. ALES sonuçları,ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi ve aynı zamanda Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacak. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine veya Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapması gerekmektedir.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ALES SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ (ŞUAN AKTİF DEĞİL)

ALES SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ÖSYM AÇIKLADI

19 Kasım tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş) sınavının sonuçları, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) sonuç açıklama takviminde yer alan bilgilere göre 21 Aralık Perşembe günü öğrencilerin erişimine açılacak. Bu tarih takvimde yer alan resmi bilgi olduğu gibi, ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebilir.

ales-sınav-sonuçları

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak