2017 Öğretmen alan değişikliği başvurusu nasıl yapılır? MEB açıklaması

2017 - 2018 eğitim öğretim yılı kapsamında alan değişikliği yapacak öğretmenler için duyuru yayınlandı. Peki öğretmen alan değişikliği başvurusu nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı daha önce açıkladığı takvime göre alan değişikliği başvurularını almaya başlıyor. İşte başvuru tarihleri ve yönetmelik hakkında detaylı bilgiler

2017  Öğretmen alan değişikliği başvurusu nasıl yapılır? MEB açıklaması
2017 Öğretmen alan değişikliği başvurusu nasıl yapılır? MEB açıklaması
GİRİŞ 25.12.2017 15:57 GÜNCELLEME 25.12.2017 15:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Alan değişikliği başvurusu için bekleyen binlerce öğretmenin bekleyişi sona eriyor. Peki öğretmenlerin alan değişikliği başvurusu ne zaman bitecek? Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin alan değişikliği başvurularının 18 - 22 Aralık tarihleri arasında yapılacağını açıklamıştı. Ancak alan değişikliğinin hangi branşlarda yapılabileceği konusunda kılavuz yayınlanmadı.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU TARİHLERİ

Öğretmenlerin Alan Değişikliği Başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin alan değişikliği başvuruları bugün alınmaya başlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce açıkladığı takvime göre alan değişikliği başvurularını 18 Aralık ile 22 Aralık 2017 günleri arasında alacak.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Alan Değiştirme Elektronik Başvuru Formu ile yapılacak ve okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince başvuru süresi içinde onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır.

KİMLER ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLECEK?

MEB tarafından illere gönderilen resmi yazı kapsamında;

Bir önceki alan değişikliğinde yaşanan 540 saatlik eğitim programı sorunu bu sefer alan değişikliği kapsamına alındı. Sınıf öğretmeni olarak görev yapan ve 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programını tamamlayan öğretmenler istemeleri halinde özel eğitim alanına geçebilecek.

Kapatılan alanlarda görev yapmakta olup görev yaptıkları alanlar dışında başka bir alanda yükseköğrenimini bitirenler Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Kararına göre mezun oldukları yükseköğrenim programının atanacakları alana da kaynak olması kaydıyla bu alanlara geçebilecekler.

NOT: Bu ikinci madde çerçevesinde sadece alanı kapatılan öğretmenlere alan değişiklik hakkı verilmektedir. Bu madde kapsamına giren alanlar genelde mesleki ve teknik eğitim veren alanlar içerisinde yer almaktadır. Örneğin Gemi Yapımı ve Matbaacılık alanları. Bu alanlarda görev yaparken alanının kapatılmasından dolayı bu alanda görev yapan öğretmenler için atanacak yer kalmamıştır. Bu yüzden bu alanlarda görev yapan öğretmenlere alan değişikliği hakkı tanınmıştır.

YORUMLAR 2
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    2000 den önce eğitim yok diyorduk şimdide öyle sulandırıldı ve liyakatsizleştirildiki artık tüm toplum için açık tehlike haline geldi uygulama yok liyakatsizlik olabilecek en yüksek noktada müdahale edilmesi için acaba çokmu geç oldu bence nesiller şimdiden heba oldu gitti
    Cevapla
  • saytul 6 yıl önce Şikayet Et
    Dağ Fare doğurdu. Biz ilahiyat meslek dersleri öğretmeni iken, cörev yaptığımız ilköğretim okullarında İsteğimiz dışında din kültürü alanına geçirildik. Şimdi tekrar kendi alanımızda meslek dersleri öğretmenliği için alan değişikliği yapmak istiyorduk. hayal kırıklığına uğradık . malesef.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!