Türkiye'de bir ilk! 4K çözünürlüklü planetaryum...

İstanbul Üniversitesi, Türkiye'nin ilk 4K çözünürlüklü, eğitim-öğretim ve halka açık etkinlikler için kullanılacak planetaryumun tanıtımını düzenlenen törenle yaptı.

Türkiye'de bir ilk! 4K çözünürlüklü planetaryum...
Türkiye'de bir ilk! 4K çözünürlüklü planetaryum...
GİRİŞ 26.12.2017 11:23 GÜNCELLEME 26.12.2017 11:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

"İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi E.C.A. Planetaryumu" törenle açıldı.

"Planetaryumun öncelikli hedefi, ilk ve ortaokul öğrencileridir"

Planetaryumun 39 kişi kapasiteli olduğunu ve Türkiye'nin ilk üniversite planetaryumu olduğuna dikkati çeken İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "Ülkemizin ilk 4K çözünürlüklü, eğitim-öğretim amaçlı planetaryumudur. Gösteri malzemesi envanterine sahiptir. Bu planetaryum, ender rastlanır şekilde bir araştırma ve eğitim kurumunun parçasıdır. Astronomi konusunda sunumlar yapılabilecek, teleskopla güneş gözlemi yapılabilecek, hatta uygun durumlarda geceleri de astronomi gözlemleri de yaptırılabilecektir. Bu planetaryumun öncelikli hedefi, ilk ve ortaokul öğrencileridir. Milli eğitim müdürlüğünden de destek alınarak, astronomi ve uzay bilimleri bölümüne yapılan ziyaretlerin çok sık yapılması beklenmektedir" ifadelerini kullandı.

Tören alanındakiler, burada hazırlanan gösteriyi izledi.

Planetaryum nedir?

Üniversite öğrencileri için bir laboratuvar gibi de çalışabilecek planetaryumda, aynı zamanda planetaryumlar konusunda çalışanlara temel bilimsel sertifikalı eğitimler sunulacak. Planetaryum ve çevresindeki gözlemevleri, dershaneler ve astronomi müzesinde her yaş grubundan öğrenci ve meraklılara, programlı gösterimler yapılabilecek ve eğitim verilebilecek.

Planetaryumlar, yıldızlar, gezegenler gibi gök cisimleri ile ilgili görsel ve sesli kayıtların, kubbe biçimli ekranda izleyicilere sunulabildiği, aynı zamanda temel bilimlerden sosyal bilimlere kadar her yaş gurubuna görsel ve sesli sunumlar yapılabilen, özel teknolojik yapılar olarak biliniyor.

YORUMLAR 2
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    şu eğitim sistemini bir an önce uygulamalıya geçmeliyiz. bu kadar uzun teorik eğitim gençlerin ve çocukların uzun bir zamanını alıyor. daha pratik, uygulanabilir, hayata dair eğitim gerekli. eski teknoloji bilgilerini temcit pilavı gibi her yıl tekrarlamanın bir manası yok. eğitimin de millileşmesi, ülkemiz insanının pratik zekasını da hesap ederek yenilenmesi gerek. benim oğlum bina okur, döner döner bi daha okur olmaması greek.
    Cevapla
  • netten 6 yıl önce Şikayet Et
    Omü nun de planetaryumu var, ilk degil yani.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"