Bir ilke imza attılar!

Özel yetenekli öğrencilerin sosyal becerilerinin desteklenmesi amacıyla hazırlanan pusula etkinlik kitabı projenin kapanış toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.

Bir ilke imza attılar!
Bir ilke imza attılar!
GİRİŞ 29.12.2017 16:21 GÜNCELLEME 29.12.2017 16:21

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki yıldır yürütülmekte olan Pusula: Etkin Program Yetkin Öğretmen Projesi kapanış toplantısı ile tamamlandı.

Büyük ilgi gören ve yaklaşık 250 kişinin katıldığı toplantıda, projenin süreç ve sonuçları katılımcılarla paylaşıldı. Toplantı, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen’ ve eğitimcilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

PUSULA: Etkin Program Yetkin Öğretmen Projesi İstanbul Kalkınma Ajansı 2016 yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklendi. Mart-Mayıs ayları arasında Ümraniye İlçesinde görev yapmakta olan 12 okuldan 28 öğretmen ve 10 kişiden oluşan alan uzmanlarına etkinlik hazırlama eğitimleri verildi.

Eğitimlerde ilkokul 2, 3 ve 4.sınıfa devam eden özel yetenekli öğrenciler için Çatışma Çözme, Empati, Problem Çözme, Yaratıcı Düşünme, Eleştirel Düşünme, Duygusal Zekâ, Çoklu Zekâ ve Yansıtıcı Düşünme başlıklarından oluşan yaklaşık 250 etkinliğin 8 fasikül şeklinde yapılandırıldığı 1000 sayfadan oluşan Pusula Etkinlik Kitabı hazırlandı. Ardından 12 okulda 24 öğretmen tarafından 64 öğrenci ile destek eğitim odası pilot uygulamaları tamamlandı.  Okullardan gelen geribildirimler doğrultusunda Pusula Etkinlik Kitabı revize edildi.

Eş zamanlı yürütülen aile destek çalışmaları kapsamında Özel Yetenekli Çocuğun Ebeveyni Olmak Aile Semineri ve Özel Yetenekli Çocuğun Ebeveyni Olmak: Farkındalık Temelli Psiko-Eğitim Grup Çalışmaları gerçekleştirildi. Buna ek olarak eğitim ve seminerlerde paylaşılan bilgileri kapsayan Özel Yetenekli Çocukların Ebeveyni Olmak Aile Rehberi hazırlanarak anne babalarla buluşturuldu. 

Proje kapsamında yürütülen tüm seminer ve eğitim çalışmalarında hedef grupların özelliklerine uygun ölçme araçları uygulanarak sonuç değerlendirme etki raporları hazırlandı. 

Projenin temel ürün çıktısı olan Pusula Etkinlik Kitabı, İstanbul ilindeki destek eğitim odası bulunan tüm ilkokullara dağıtıldı. 

PUSULA: Etkin Program Yetkin Öğretmen Projesi, Özel Yetenekli Öğrenciler İçin Etkinlik Kitabı ve Aile Rehberi ile yurdumuzun her köşesinde öğretmen ve öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...