2018 Direksiyon sınavı ne zaman? 23 Aralık ehliyet direksiyon sınavı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 Ekim 2017 tarihinde yapılan ehliyet sınavının ardından direksiyon sınavı tarihi büyük merak konusu oldu. Peki direksiyon sınav tarihi belli oldu mu?

2018 Direksiyon sınavı ne zaman? 23 Aralık ehliyet direksiyon sınavı!
2018 Direksiyon sınavı ne zaman? 23 Aralık ehliyet direksiyon sınavı!
GİRİŞ 08.01.2018 10:19 GÜNCELLEME 08.01.2018 10:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sürücü adayları 23 Aralık ehliyet sınav sonucundan sonra gözünü direksiyon sınavı tarihine çevirecek. Peki 2017 yılı itibariyle direksiyon sınavı ne zaman düzenlenecek. Binlerce sürücü adayının heyecanla beklediği direksiyon sınav ne zaman yapılacak. Sınavı başarılı bir şekilde geçen adaylar direksiyon sınavı hazırlığına bir an önce başlamak için net tarihi öğrenmeye çalışıyor.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

23 Aralık 2017 tarihinde MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavı 04 Ocak'ta itibariyle açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı direksiyon sınavı içi kesin bir tarih vermezken, bir önceki dönemlere bakıldığında direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 ve 22 gün arasında düzenleniyor. Yani ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçen öğrenciler bir an önce direksiyon sınavına hazırlanmaya başlamalı.

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILACAK?

“M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sınıfı direksiyon sınavında adaylar, kask, dizlik, yelek takarak akan trafikte yapılan davranışlar, araç bilgisi sorgulama, kalkış esnasında motoru stop ettirme ve ayakları toplarken dengeyi sağlayamama, konilere çarpma ve ayak çalıklarının açık unutularak yere değmesi, düşme ve ani fren reaksiyonları sınav gözetmeni tarafından dikkat edilecek hususlar arasında yer alacak.

“B”, “C1”, “C”, “D1”, “D”, “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E”, “DE” ve “F” sınıfı için direksiyon sınavına giren adayların, emniyetli ve rahat kalkış yapma, kalkış ve duruşlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanma, araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibak edemeyerek aracı stop ettirme, araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı gibi davranışları gözlemlenecek.

Geri geri park etme: “B”, “C1”, “C”, “D1” ve “D” sertifika sınıfı araçlarda, park edecek aracın bir buçuk katı uzunluğundaki (farklı uzunluklardaki HB/SEDAN araçlar için ayrı ayrı) ve aracın genişliğinden 50 cm fazla olan iki araç arasına veya yüksekliği en az 100 cm olan konilerin arasındaki yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde EK-5 şemaya göre park yapmayı, “BE”, “C1E”, “CE”, “DE” ve “D1E” sertifika sınıfı araçlarda geri geri park etme işlemleri ise araca römork takılı olarak EK-6 şemada belirtildiği gibi park yapmalarını sağlayan davranışlar göz önünde bulunduracak.

YORUMLAR 1
  • ömer can 6 yıl önce Şikayet Et
    Insanları bu kadar neden bekletiyorsalar işi gücü var milletinnn
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin