AÖL 2. dönem sınavı ne zaman? (MEB) Saat kaçta?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği ve binlerce öğrencinin gireceği AÖL 2018 sınav tarihleri açıklandı. Açıköğretim Lisesi sınavına girecek olan öğrenciler tarafından Google’dan en çok aratılan haberler arasında yer almaktadır. AÖL sınav tarihleri ne zaman? Sınav yerleri açıklandı mı? İşte 2018 AÖL 2. dönem sınav tarihi...

AÖL 2. dönem sınavı ne zaman? (MEB) Saat kaçta?
AÖL 2. dönem sınavı ne zaman? (MEB) Saat kaçta?
GİRİŞ 31.03.2018 10:42 GÜNCELLEME 31.03.2018 10:42
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

2018 Eğitim Öğretim yılının Açıköğretim Lise 1. Dönem Sınavı 9-10 Aralık 2017 tarihlerinde yapıldı. Sınav Sorularının, cevaplarının ve sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler AÖL 2. Dönem Sınavı tarihine çevrildi. AÖL 2.dönem sınavı ne zaman? AÖL sınav giriş belgesi nasıl alınır? Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan öğrenciler için 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Sınavı tarihleri belli oldu. Detaylar haberimizde…

2018 AÖL SINAV TARİHLERİ 

 

AÖL 2. dönem sınavı, AÖL iş takviminde 17-18 Mart 2018 olarak açıklanmıştı. Fakat, 2. dönem AÖL sınavlarının Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle 31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

31 Mart'ta 1. oturum 9.30, ikinci oturum ise 14.00'da başlayacak.

1 Nisan'da yapılacak 3. oturum aynı gün Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının sabah saat 10.15’ te yapılacağı için 14.00'de yapılacak.

AÖL SINAVI GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Sınava giriş belgenizi MEB resmi sitesine ya da linkimize tıklayarak bulabilirsiniz. Sınav giriş belgesine ulaşmak için tıklayınız.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Açıköğretim lisesinden eğitim gören öğrenciler, sınava Giriş Belgelerini MEB resmi sitesi adresi üzerinden çıkarabileceklerdir. Bahsedilen adresten ya da haberimizin içeriğinde bulunan linkten ulaşacağınız adresten alınacak belgenin bilgisayar çıktısı ile sınava girileceklerdir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

AÖL SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Sınav  sonuçları  internet ortamında  “www.aol.meb.gov.tr”  adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi zorunludur.

AÖL NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi 1992 yılında kurulan uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten, Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. Film Radyo ve televizyonla Eğitim başkanlığı ile Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü 03.04.1998 tarih ve 4359 sayılı kanunla hizmetlerini Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adı altında toplamıştır. Açık Öğretim Lisesi 3 Nisan 1998 tarihinden itibaren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim etkinliklerini devam ettirdi. Açık Öğretim Lisesi halen faaliyetlerini, 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürmektedir.

Açık Öğretim Lisesi program içeriği bakımından örgün eğitimdeki genel liselerin program içerikleriyle aynı olmasına karşın, yapısı ve işleyişi bakımından diğer örgün eğitim kurumlarından farklı, kendine özgü ve merkezi nitelikli bir modeldir. Halen yönetmelik gereği ders geçme ve kredi Sistemine göre mezun vermekte olan Açık Öğretim Lisesinde uzaktan öğretimin temel süreçlerinden yararlanılmaktadır. 2006 yılında tüm okulların 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesi de 4 yıla çıkarılmış ve Yönetmeliği de bu çerçevede yeniden düzenlenerek sistem değiştirilmiştir. Bu tarihten itibaren gelişen teknolojiye paralel olarak Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri artık internet üzerinden yapılmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde yüz yüze öğretim uygulaması yoktur. Açık Öğretim Lisesinde okutulan ortak ve seçmeli dersler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca örgün öğretime paralel olarak belirlenmiştir. Eğitim TV ve Radyo ile yapılmakta basılı materyallerle desteklenmektedir. Basılı materyaller 81 ilde dağıtım noktası olarak belirlenmiş toplam 548 adet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünekargo yolu ile gönderildiği gibi e-kitap olarak internet üzerinden de yayınlanmaktadır. 2006 yılında tüm liselerineğitim süresinin 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrenciler de kademeli olarak 4 yıllık sisteme geçmiş dâhil edilmişlerdir. Örgün eğitim yaşında okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler en erken 4 yıl (8 dönem) sonunda mezun olabilirler. Ancak 18 yaşından gün almış öğrencilerimiz yılda üç dönem sınav hakları olduğundan, 8 dönemi 2,5 yılda tamamlayabilmektedirler.

YORUMLAR 207
  • BOZO 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeş açıklansa bizde rahatlasak zayıf eksik noktalarımıza bir an önce yeniden başlasak çalışmaya ne iyi olur ama sınav 9 dersten 3 tanesi harincinde fena geçmedi ama ingilizce ful salladım bilgim yok bu yabancı dil konusunda matemetik te yüzde 80 salladım geri kalan 7 ders normal barajın üstü weya ortası arası bekliyom hadi hayırlısı diyelim tüm arkadaşlara başarılar dilerim allah kimsenin emegini boşa çıkarmasın yolunuz açık önünüz aydınlık olsun selametle
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, AÖL 2. Dönem sınavından sonra MEB bugün sitede basın açıklaması yaptı. 2. dönem sınav oturumlarında 4’ten fazla dersten sınava giren adayların cevap kağıtlarında teknik bir hatadan dolayı 4 ders için kodlama alanı ayrılmıştır. 4 den fazla ders için 21 Nisan da tekrar sınav yapılacaktır. 2. dönem kayıt yenileme yaptıramayan adaylar için kayıt yenileme işlemlerinin tekrar açılarak gerekli işlemlerin yapılması ve sınavların da 21 Nisanda yapılması için ALO 147 ve Bakanlığa başvurularak tahşidat yapılmasını arkadaşlardan istirham ediyorum. Ben AÖL iş takvimlerine baktım. 2000 yılından itibaren 2. dönem kayıt yenilemesi Ocak ayında biten hiçbir yıl yok.
    Cevapla
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    yav sıctıgımın sınav yerleri yazmıyor sitede ben yarın nereye gidicem lan
    Cevapla
  • ziya 6 yıl önce Şikayet Et
    gireçemiz yerler içi ne zaman bilgi gelçek
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben Cokmu gec kaldim yeni ögrendim Sinav tarihini bi onceki sinavda kacirdim Șuan donuk gorunuyorum yarin parayi yatirip ders secebilirmiyim Acil bi yardimci olun
    Cevapla
  • dygu 6 yıl önce Şikayet Et
    147 arayın orda yardımcı olacaklardır size
    Cevapla
  • SBL 6 yıl önce Şikayet Et
    Para yatırma ve ders seçme işlemi dönem başında kayıt olurken yapılıyor
    Cevapla
  • Tugba 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayir malesef 3.dönem ancak ders sec3bilirisniz bu dönem için çok geç kaldiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...