İstanbul UMED Medya Okulu ders başı yaptı

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve UMED tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulu ders başı yaptı.

İstanbul UMED Medya Okulu ders başı yaptı
İstanbul UMED Medya Okulu ders başı yaptı
GİRİŞ 05.01.2018 16:24 GÜNCELLEME 05.01.2018 16:24

Anadolu Ajansı Muhabiri Uğur İslamoğlu, ilk derste “haber yazım ve teknikleri” eğitimi verdi.

UMED Genel Başkan Yardımcısı ve Star Gazetesi Muhabiri Kemal Gümüş'ün açılış konuşmasını yaptığı ilk derse genç iletişimciler yoğun ilgi gösterdi. Eyüpsultan Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime öğrenciler sorularıyla katkı verdi.

KEMAL GÜMÜŞ: 130 ÖĞRENCİMİZE SERTİFİKA VERDİK

Açılış konuşmasında Ankara'da gerçekleştirilen UMED Medya Okullarına değinen ve sağladığı imkanlardan dolayı Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'a teşekkür eden Kemal Gümüş, "İstanbul'da ilk kez gerçekleştiriliyor, Ankara'dakilerle birlikte bu dördüncü okulumuz. Bugüne kadar yaklaşık 130 öğrencimize sertifika vererek mesleğe adım atmalarını sağladık" dedi.

UMED'in yaklaşık iki yıl önce kurulduğunu hatırlatan Kemal Gümüş, bu süreç içerisinde birçok panel ve sempozyuma imza atıldığını söyledi. 

''MÜCADELEMİZDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ''

"Gördüğümüz haksızlıkları dile getirdik, emperyal bir dilden arınmış medya mücadelemizi her platformda vermeye gayret ettik" diyen Kemal Gümüş, "Bundan sonrada asla mücadelemizden ödün vermeden yolumuza devam edeceğiz. Biz şiddetin dilinden ayrılmış bir medya istiyoruz. Biz terör örgütleriyle arasına mesafe koyan bir medya istiyoruz. Biz vesayetin bekçiliğine soyunan bir medya istemiyoruz" diye konuştu.

Kemal Gümüş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sertifika almaya hak kazanan, okullarını bitiren öğrencilerimizin sorunlarıyla yakınen ilgilendik. Hemen hepsiyle halen temas halindeyiz. Yönetim olarak, komisyonlarımızla birlikte yalan habere karşı ciddi mücadeleler veriyoruz. Hemen her platformda ülkemizi hedef alan yalan haberleri deşifre ediyor, mücadele yöntemleri belirliyoruz. İl il gezip, medya ve algı yönetimi seminerleri veriyoruz. Kadına şiddet ve uyuşturucu kullanımı konusunda da benzer bir mücadelemiz var. Her konuda medyada farkındalık meydana getirmek için projeler yürütüyoruz"

Kemal Gümüş açılış konuşmasının ardından Medya Okulu'na desteklerinden dolayı Eyüpsultan Belediyesine de teşekkür etti.

Eğitime UMED Genel Başkan Yardımcısı ve Ülke TV Haber Müdürü Mustafa Güngör, UMED Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Öztürk ve Ferhat Açıl da katıldı.

Bugün düzenlenecek eğitime de 24 TV Haber Müdürü Ömer Özkök katılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi