2 yıllık üniversite mezunları (Önlisans) kısa dönem askerlik yapacak mı?

Önlisans mezunları kısa dönem askerlik mi yapacak? Binlerce mezun gözünü bu habere çevirdi. 2 yıllık MYO mezunları için kritik gelişme gündemde!

2 yıllık üniversite mezunları (Önlisans) kısa dönem askerlik yapacak mı?
2 yıllık üniversite mezunları (Önlisans) kısa dönem askerlik yapacak mı?
GİRİŞ 16.01.2018 15:54 GÜNCELLEME 16.01.2018 15:54
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

2 yıllık üniversite mezunlarına kısa dönem askerlik mi geliyor? Binlerce mezun bu sorunun yanıtını ararken bakanlığın gündeminde olduğu açıklandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Meslek Yüksekokulu mezunlarına kısa dönem askerlik" konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milat gazetesinden Serdar Arseven'e konuşan Bakan Özlü, MYO mezunlarının kısa dönem askerlik taleplerinin gündemde olduğunu belirtti.

Arseven'in aktardığına göre, Özlü'nün kısa dönem askerlik konusundaki açıklamaları şu şekilde:

"Bunu biz birkaç defa görüştük. Üniversite mezunlarından ziyade, aranan eleman dediğimiz, ara eleman-nitelikli personel ihtiyacımız var. Hastanelerin doktordan fazla hemşire ihtiyacı var. Bana bir iş adamı geldi, 'Ben bir mühendise 4 bin, bir teknisyene 6 bin lira ödüyorum' dedi. Almanya’da mesleki eğitime giden 7.8 milyon genç var. Türkiye’de ise 1.7 milyon. Bizim yetiştirdiğimiz elemanlarla, sanayide ihtiyaç duyulan kişiler örtüşmüyor. Sanayici kaynak uzmanı ya da CNC operatörü istiyor, biz düz lise mezunu yetiştiriyoruz... Dolayısıyla bunu örtüştürebilirsek işsizliğin azalmasına da ciddi katkı sağlayacağı kanaatindeyim."

MYO MEZUNLARINA KISA DÖNEM GÜNDEMDE

"Bu konuşulan bir konu. Milli Eğitim Bakanımızla Sivas’ta yapılan bir toplantıda bu konu konuşuldu ve Sayın Bakanımız not aldı, 'Bu şekilde bir düzenleme yapalım' diye. Gündemde olan bir konu..."

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ DUYURDU!

MYO mezunlarının kısa dönem askerlik yapacağı haberlerinin yayılması üzerine Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından kamuoyuna duyuru yapıldı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ön lisans mezunu adayların kısa dönem askerlik yapması ile ilgili hükümette her hangi bir çalışmanın olmadığı ve Bakan Faruk Özlü'nün yaptığı açıklama da ön lisans mezunu adayların kısa dönem askerlik yapacakmış gibi algılandığı belirtildi.

İlerleyen dönemlerde ön lisans mezunu adaylar kısa dönem askerlik yapacak mı bilinmiyor ancak şu anda hükümetin bu konu hakkında her hangi bir çalışması bulunmuyor.

YORUMLAR 22
  • HASAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence ön lisan mezunuda ünv mezunu ise kısa dönem ön lisanlarında hakkıdır ozamn liseyide 2 ye böleydiniz ön lise , lise diye onuda ayrı degerlendireydiniz adı üzerinde ünv mezunu yani öğrenime göre veriliyorsa değerler aralarında ufacıkta olsa fark olsun insanların emeği şevki kırılmasın !
    Cevapla
  • figen 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Artık Açıklansın Myö Mezunlarıda 6 Ay Askerlik Yapsın Lütfen Mahvolduk Beklemekten
    Cevapla
  • Sergen 5 yıl önce Şikayet Et
    #MyoKısaDönem Mobilya ve dekarasyon mezunum bir çok iş imkanım var fakat askerlik şartı istiyorlar.İç mimarlık bölümünün bir çok dersini 2 yılda görüyoruz bu sorunun düzelmesi gerekiyor ülkenin teknik elemanlara ihtiyacı var
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsan Kaynakları Yönetimi mezunuyum.Okadar çok iş imkanı varki hepsi askerlik şartı gerektiriyor.Eğer önlisans mezunlarına kısa dönem askerlik gelirse mezunlar için iş olanakları daha geniş olucak
    Cevapla
  • Serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    #MyoKısaDönem önlisans mezunları kısa dönem askerlik yapsın change.org da kampanyalar var imzalayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı