Diyanetten 'gençlik' yönergesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca gençlik çalışmaları kapsamında, gençlere sunulacak hizmetlere ilişkin usul ve esaslarını içeren yönerge, tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderildi.

Diyanetten 'gençlik' yönergesi
Diyanetten 'gençlik' yönergesi
GİRİŞ 08.02.2018 17:39 GÜNCELLEME 08.02.2018 17:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu kapsamda, toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin edecek bir yaklaşım benimsenecek. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlik çalışmaları kapsamında, gençlere sunulacak hizmetlere ilişkin usul ve esaslarını içeren yönerge yayınladı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda hazırlanan ve tüm il ve ilçe müftülüklerine gönderilen yönergede, toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmasını temin edecek bir yaklaşım benimsenecek.

Yönerge kapsamında, Başkanlık personeli tarafından yürütülecek her türlü manevi rehberlik ve din hizmeti, talep doğrultusunda ve tamamen gönüllük esasına göre sunulacak.

Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon sayesinde hiçbir genci dışarıda bırakmadan toplumun bütün kesimlerine hizmet götürülmesi amaçlanan çalışmada, gençlik hizmetlerinde görev alan personel, Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerce periyodik eğitim programlarına tabi tutulacak.

Gençlerin vatan, millet, ezan ve bayrak gibi değerler doğrultusunda, sosyal ve akademik gelişmelerine katkı sağlamak üzere eğitsel materyaller geliştirilecek.

GENÇLİK KOORDİNATÖRLERİ GÖREV ALACAK

Gençlik koordinatörlerinin öncelikle gençlik çalışmalarına yatkın, gençlerle iletişimde başarılı, yetenekli, bilgi ve donanım açısından gençlerle uyumlu olması gözetildi. Gençlik koordinatörleri bu kapsamda, cami, Kur'an kursları, aile ve dini rehberlik büroları, öğrenci yurtları, gençlik merkezleri ve gençlik kamplarında eğitici programlar düzenleyecek.

Gençlik koordinatörleri, Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarıyla tanışan gençlerin sayısını artırma amacıyla "Diyanet Genç Gönüllü Formu" ile yeni gençleri kazandırma çalışması yürütecek.

OKULLARDA YÜRÜTÜLECEK GENÇLİK HİZMETLERİ

Üniversite, lise ve ortaokul düzeyinde gerçekleştirilecek gençlik çalışmaları kapsamında, okul idarecileri ve öğretmenlerle etkin işbirliği yapılacak.

Okulların yoğun olduğu mahallelerde gençlik çalışmalarının yürütülebileceği, gençler için cazibe merkezi olacak Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi ve okuma salonları açılması sağlanacak.

Yönergede, üniversitelerde ve okullarda, Diyanetin çalışmalarını koordine etmek amacıyla genç gönüllüler arasından temsilcilerin seçileceği de belirtildi.

YORUMLAR 1
  • gönül 6 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir uyguluma. diyanet dinin temsilcisi. hem tarikatlar gibi olmaz. elini taşın altına sokması lazım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar