Üsküdar'da İmam Hatiplilerden 28 Şubat protestosu

Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde '28 Şubat' protestosu yapıldı. Okul Müdürü, Mezunlar Derneği Yönetimi, Okul Aile Birliği Yönetimi, okul öğrencileriyle öğretmenlerin katıldığı etkinlikte 28 Şubat süreci protesto edildi.

Üsküdar'da İmam Hatiplilerden 28 Şubat protestosu
Üsküdar'da İmam Hatiplilerden 28 Şubat protestosu
GİRİŞ 01.03.2018 09:49 GÜNCELLEME 01.03.2018 09:50

(ÜSİMDER) Üsküdar İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından organize edilen programda Dernek Başkanı Av.Cemali Ergül, Başörtülü kızlarımızın eğitim ve öğretim haklarının anayasal ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak ucube yönetmeliklerle engellendiğini, sözde irticaya mücadele altında mütedeyyin insanların topyekûn baskılar altında bırakıldığını ve binlerce insanin mağdur edildiğini ifade ederek, son yıllarda insan hak ve özgürlükleri noktasındaki kazanımlarımıza birlik beraberlik ve dayanışma içinde sahip olmamız gerektiğini ifade etti. 

 

 

Basın açıklamasında Mezun, öğrenci ve öğretmenler 28 Şubat nedeniyle yakalarına beyaz kurdele asarken "Tarihimizin kara lekesi 28 Şubat", "Başörtüye uzanan eller kırılsın", "28 Şubat demek İslam düşmanlığı, zulüm ve utançtır", "Başörtüme dokunma",  yazılı dövizler açtı. 

Yoğun katılımın oldugu programda  USİMDER yönetimi tarafından  okunan Basın açıklamasının ardından program sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor