ÖSYM - KPSS Sınav Tarihleri (2018)! Bu yıl KPSS ne zaman düzenlenecek?

Memur olma hedefini gerçekleştirmek isteyen adayların heyecanlı bekleyiş içerisinde olduğu KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ilişkin detaylar belli oldu. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından 2018 yılında düzenlenecek KPSS sınav takvimi ve KPSS başvuru işlemleriyle ilgili duyuru yayımlayarak merak edilen ayrıntılar netliğe kavuştu. Peki, 2018 KPSS başvuru tarihi ne zaman? KPSS başvuruları nasıl yapılır?

ÖSYM - KPSS Sınav Tarihleri (2018)! Bu yıl KPSS ne zaman düzenlenecek?
ÖSYM - KPSS Sınav Tarihleri (2018)! Bu yıl KPSS ne zaman düzenlenecek?
GİRİŞ 06.10.2018 16:03 GÜNCELLEME 06.10.2018 16:03
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Devlet kurumlarında memurluk görevini icra etmek isteyen adaylar KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) için geri sayıma başladı. Öte yandan sınava hazırlık aşamasında olan adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru tarihleri ve başvuruların nasıl yapılacağına dair detaylı bilgiye erişmek üzere internet üzerindeki sorgulamalarını hız kesmeden sürdürüyor. 2018 yılında ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilecek KPSS sınavına dair adayların dört gözle beklediği detaylar kesinlik kazandı. ÖSYM, resmi web sitesi aracılığıyla KPSS sınav takvimi ve başvuru işlemleri konusuyla ilgili duyuru yayımlandı. ÖSYM başkanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, KPSS başvuru tarihleri ve başvuruların nasıl yapılacağı ile ilgili önemli bilgiler yer alıyor. İşte, KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) katılım sağlayacak adayları yakından ilgilendirecek tüm detaylar...

2018 KPSS Lisans sınav yorumları! KPSS nasıldı, zor muydu kolay mıydı?

2018 KPSS Lisans Puan Hesaplama Sistemi! KPSS kaç net kaç puan yapar?

2018 KPSS LİSANS NE ZAMAN HANGİ TARİHTE YAPILACAK? İŞTE, KPSS LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ...

 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS lisans sınavı 22 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. 

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos’ta düzenlenecek.

Bu sınavlar için başvurular 10 ve 21 Mayıs 2018 tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

2018 KPSS ÖN LİSANS NE ZAMAN YAPILACAK? KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU TARİHLERİ...

Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans ise 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yüksek öğretim kurumlarının, 2 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olan memur adayları ise 2018 KPSS'ye başvuru işlemlerini 28 Ağustos 2018 tarihinde yapacaklar. Yaklaşık iki hafta sürecek başvurular 12 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

2018 KPSS ORTAÖĞRETİM NE ZAMAN YAPILACAK? KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHLERİ...

KPSS Ortaöğretim 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınav için başvurular 3 ve 19 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

Ayrıca, ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), Temmuz 2018'de yapılacak sonuçlar Haziran 2018'de açıklanacak. Sınav başvuruları Mart 2018'de alınacak. KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ise Temmuz 2018'de yapılacak, sonuçlar Ağustos 2018'de duyurulacak. Sınav başvuruları Mart 2018'de alınacak.

kpss

2018 KPSS (KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI) BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacaktır. Adaylar başvuru işlemini gerçekleştirmek için merkezlere aşağıdaki belgelerle birlikte gidecek;

*Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu

*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir.

*ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde(ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanların diploma veya öğrenim durumunu gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneği talep edilecektir.

Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59’da sona erecektir.

YORUMLAR 89
  • Kubilay 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakin zamanda tekrar kpss basvurusu olurmu bidaha
    Cevapla
  • Kubilay 5 yıl önce Şikayet Et
    Kpss ye basvuru yapamadim yakin zamanda basvuru yeniden olurmu
    Cevapla
  • MADUR01 5 yıl önce Şikayet Et
    KPSS girip Polislik deneyeceğim fakat ben bunları yapana kadar bedelli askerlik başvuru süresi bitecek. Şimdi başvursam bedelli askerlik için Polis olursam eğer boş yere bedel ödemiş olacağım. Aynı durum subaylık içinde geçerli ona da başvurmak istiyorum Polislik olmazsa onda da aynı durumu yaşayacağım. Sakın askerlikten kaçıp bedelli yapıyor sonra polis subay olmaya kalkıyor gibi düşünmeyin. Şuan çalışıyorum işim var ve askere gidersem maddi sıkıntı ve tekrar geldiğimde iş sıkıntısı çekeceğim. Eğer bedelli yaparsam bu durumu yaşamayacağım. Polis ve Asker olmak istiyorum yalnız bunu maddi sıkıntı çekmeden yapmak istiyorum.
    Cevapla
  • Kıymet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kızım lise mezunu Güvenlik sınavını kazandı.Gardiyan olmak istiyor lütfen ne yapması gerektiğini bilen varsa yardım edin bilgi verin lütfen teşekkürlerKızım lise mezunu Güvenlik sınavını kazandı.K.P.S.S. sınavına girmek istiyor.Kayitlar ne zaman bir iyor
    Cevapla
  • Sayli 5 yıl önce Şikayet Et
    Sınav ne zaman oldu arkadaş... ama sınav kaydı maalesef geçti... kızı LİSE mezunuymuş dikkat edin cevap verirken
    Cevapla
  • tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    kayıtlar bitip sınav olunmustur hanımefendi
    Cevapla
  • merve nur 5 yıl önce Şikayet Et
    Kayıtlar 2 gün önce bitti fakat dün araştırdım başvuru yapmak isteyenlere bi şans daha verildi ve 1 ağustosta basvuru tekrar yapılacak kızınıza allah zihin açıklığı versin Rabbim gönlüne göre versin..
    Cevapla
  • lisans 5 yıl önce Şikayet Et
    ortaogretim yani lise kpss basvurulari ayin 19 unda bitti. basvurulari kaciranlar icin ek basvuru var onu kacirmasin bari
    Cevapla
  • Kıymet 5 yıl önce Şikayet Et
    Kızım lise mezunu Güvenlik sınavını kazandı.Gardiyan olmak istiyor ne yapması gerekir.Yardimedermisiniz bilgi vermek isteyenler lütfen bilgi verirmi.? teşekkür ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar