2018 Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili kısalıyor mu?

05 Mart pazartesi günü itibariyle tatil planı yapan milyonlarca öğrenci ve veli 2018 okulların ne zaman kapanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların kapanması ile ilgili planlamayı açıkladı. Buna göre 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili Haziran ayının tam kaçında başlıyor?

GİRİŞ 23.03.2018 14:16 GÜNCELLEME 23.03.2018 14:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Okulların kapanmasını ve karnelerin dağıtılmasını heyecanlan bekleyen öğrenciler gözünü 2018 okulların kapanma tarihine çevirdi. Sıkı bir eğitimden geçen ve bunun sonunda yaklaşık 3 aylık bir tatil sürecine giren öğrenciler okulların bitmesini iple çekiyor. Peki bu sene yaz tatili ne zaman başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların ne zaman kapanacağına ilişkin önemli bir açıklama geldi. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullar ne zaman kapanıyor? Yaz tatili bu yıl uzatılacak mı? İşte tatil planı yapan öğrenci ve velilerin merak ettiği tüm sorular

2018 OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

 

 

Bu sene 05 Şubat 2018 tarihinde sona eren Sömestr tatilinin ardından okullar açıldı. Yaz için plan yapanlar okulların ne zaman kapanacağı merak ediyor. MEB tarafından yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde okullar 08 Haziran 2018 cuma günü sona erecek ve öğrenciler uzun bir yaz tatiline girecek.

YAZ TATİLİ KISALACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz "Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz" dedi.

İşte MEB'ten gelen o açıklama: "Öğrencilerimize çağın gerektirmiş olduğu bütün bilgileri vermeyi gaye edindik. Ancak eğitim süresini kısaltmadan, vermiş olduğumuz tatil süresi içerisinde eğitimi, etkili ve en özünü vermeyi amaç ediniyoruz. Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz. Birçok yerde okul döneminde olduğu gibi, yaz tatillerinde de destekleme eğitimleri veriyoruz. Daha etkin bir şekilde tatilleri kullanmak için de bir çalışmamız var. Daha iyiyi yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz. 1930’lardaki sistemi kullanmaya devam." dedi

meb

YAZ TATİLİNDEN SONRA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Yaklaşık 3 buçuk aylık yaz tatilinin bitmesinin ardından okullar Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği tarihe göre 17 Eylül 2018 pazartesi günü başlayacak. Özellikle tatil planı yapan veliler için uyarıda bulunan MEB ilk okula yeni başlayacak öğrenciler için okulların bir hafta önce açılacağı uyarısında bulundu.

BU DÖNEM HANGİ GÜNLER RESMİ TATİL OLACAK?

İkinci dönem için resmi tatil günleri belirledi. Buna göre 23 Nisan ve 1 Mayıs okullar tatil olacak. 19 Mayıs cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle resmi tatil değil haftalık tatil olarak değerlendirilecek.

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi günü)
- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı günü) resmi tatil
- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)

YORUMLAR 6
  • evrim akın 5 yıl önce Şikayet Et
    tatil hep böyle kalsın lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
    Cevapla
  • cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    off 3 ay ztn yetmiyo 1 ay diyonuz
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ne 3 ay tatili be 1 ay tatil neylerine yetmiyor yaz tatili 1 ay olsun yeterli bizim canimiz yok mu? pazar gunleri bile calisiyoruz
    Cevapla
  • ANONİM 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizene senin pazar günü çalıştığından öğrencilere yazık yaaa
    Cevapla
  • KARMA 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim çocuk düşmanı falan mısın, sanırım okumamışsın bak sana bir ağabey tavsiyesi; git okulunu oku, boş işlerle uğraşma. İlerde çok sıkıntı çıkarır okumamak, en azından açıktan falan bitir o zaman görürüm "pazar günü bile çalışıyoruz" lafını.
    Cevapla
  • yas tatili 6 yıl önce Şikayet Et
    okullar ne zaman kapalıyar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...